torstai 11. lokakuuta 2012

Hrrr...fur?Olen virallisesti siirtynyt omaan talviaikaani. Huomasin sen toissa iltana, kun ensimmäisen kerran jouduin kerrostautumaan untuvatäkkini alle normaalin yhden ohuen kashmiryöpaidan sijaan myös sen päälle vetäistyyn kashmirhuppariin. Eilen yritin vielä päivällä kulkea ohuessa villakangastakissa, mutta illaksi kaivoin kaapista topatun talviparkani. Nukkumaan mennessä heitin pyjaman housujen päälle extra-shaalin. Siispä lämpö on on nyt pinnalla.

Hankintalistalla on jo hetken aikaa ollut polvipituinen, tulppaanin mallinen turkki - mielellään lammasta. Olen myös miettinyt, että veisin viime vuonna hankkimani vintage-lammasturkin vielä kerran ompelijalle muokattavaksi, josko A-linjaisesta saataisiin kapeampi ja tulppaaninmallinen.

Tekoturkiksilla ei ole lämmön eristämisessä mitään tekemistä aidon kanssa, mutta silti tuo viimeinen tämän syksyn Anna Suin malliston pörröinen ihanuus näyttää kieltämättä todella hyvältä! Se löytyy ainakin Net-A-Porterin ja Mytheresasan valikoimista.

Kuvat: Stockholm Streetstyle, Glamazons Blog, Mytheresa

5 kommenttia:

 1. Tekoturkiksen hyvä puoli on keveys, mutta kuten sanot, aito turkis on lämmin.

  Koska Helsingissä sää on aina niin vaihteleva, että aamulla voi olla hyytävän kylmä pakkasviima ja iltapäivällä sataa räntää, olen katsonut parhaaksi hupullisen sisäturkin sateenpitävällä päälliskankaalla. Käänsin mummon vanhan turkin nurin ja ompelin itse päälliskankaan, joka kiinnittyy turkkiin tarranauhalla. Kun kyllästyy, niin vaihtaa vain päällisen, turkkihan ei muutaman ihmisen ikänä kulu.

  VastaaPoista
 2. Cashmere yöpuku kuulostaa ihanalta! Mistä moisia voisi hankkia?

  Anniina

  VastaaPoista
 3. Onpas ihan mahtava idea tuo Paula! :)

  Varsinaista kashmir-yöpukua en ole nähnyt, mutta itse ostan Zadig&Voltairelta ohuimpia kashmirneuleita yökäyttöön. Pidän niitä kesät (no helteitä tietty lukuunottamatta) talvet tavallisen yöpaidan päällä.

  Paidat kuluvat kirjaimellisesti loppuun, kun ohut materiaali lopulta aina reikiintyy. Siispä etenkin ale-aikaan Pariisiin osuessa, hampstraan yleensä jo seuraavan yöpaidan varastoon. Harmi vaan, että viime kesänä jätin yökashmirin ostamatta, kun nykyinen tuntui vielä olevan niin hyvässä kunnossa. Vaan eipä tietenkään ole sitä enää..

  VastaaPoista
 4. Minulla myös vintage lammasturkki, joka kaipaisi uudistusta. Voitko ystävällisesti kertoa ompelijan nimen, kiitos.

  Nanna

  VastaaPoista
 5. Ompelijani oli Helena Järvenpää ja voin kyllä lämpimästi suositella häntä! :)

  puh. 041 5183 183
  Kaarlenkatu 12 D 2
  helena.jarvenpaa.tmi@kolumbus.fi.

  VastaaPoista