tiistai 11. syyskuuta 2012

Françoise Hardy ja syksyn "mode d'emploi"Yksi ranskalaisista suosikkivaateketjuistani, Maje, inspiroitui tänä syksynä Françoise Hardyn vanhoista valokuvista ja painatti tiistä printti-t-paitojen kokoelman. Sähköpostiin aamulla ponnahtanut mainoskirje houkutti googlaamaan lisää Françoisen kuvia. 60-luvun tähti-chansonetten tyyli on erittäin du jour! :)

Check-listalla ainakin nämä:

- Yksinkertaiset, ranskalaisittain istuvat trikootunikat
- Poolokaulukset, sekä väljät että napakat
- Kapeat farkut, erityisesti samettipintaiset ja viininpunaiset
- Raitapaidat, trikoot ja neuleet
- Nahkahame, yhdistettynä pörröiseen neuleeseen tai väljään silkkipuseroon
- Pyöreäkärkiset saappaat, mokka on must
- Vintage-turkit, sekä muhkeat jakut että siron takkimaiset
- Klassikkotrenssit, vyö pariisilaisen huolettomasti selän taakse kietaistuna
- Yksinkertaiset nahkarannekkeiset kellot
- Kapeat nahkavyöt, vähän vyötärölinjan alapuolella
- Ranskalainen manikyyri, luonnonvalkoisella viimeisteltynä
- Mutruhuulten sävyä aavistuksen syventävä huulipuna
- Tuulen tuivertama otsatukka

Kuvat: Google

4 kommenttia:

 1. Blogiasi seuranneena ja etenkin sisustusmakuasi ihailevana uskaltaudun kysymään, tiedätkö mistä ovat "11 tapaa jättää nainen"- tv-ohjelmassa näkyvät lasiset kynttilänjalat? Toinen sisustukseen liittyvä kysymys: millä voisi raikastaa vanhan kellastuneen kaislatapetin? En raaskisi repiä pois, enkä maalata "tukkoon". Olisiko sinulla ideoita?

  VastaaPoista
 2. Nytpä tuli pari sellaista kysymystä, että en osaa valitettavasti oikein auttaa. En ole katsonut tuota ohjelmaa eikä kaislatapetista -niin ihanalta kuin kuulostaakin - ole omia kokemuksia. Ainoa, mikä tuli mieleen on se, että ehkä kellertävyyttä hyvällä tavalla korostava suuri taulu voisi freeseta seinän ulkonäköä.

  VastaaPoista
 3. Tapetti on samanlainen, kuin tuossa toiseksi ylimmässä kuvassa, siitä varmaan kysymys tuli mieleeni - ja olet sinäkin sen nähnyt kerran jos toisenkin.... Kiitos, jatkan miettimistä miten sen kanssa toimisin!
  T. Päivi

  VastaaPoista
 4. Ainiin, siis tarkoitatko Käpylässä? Se oli kyllä tosi kaunis ja sopi ihanasti huoneen henkeen, älä vaan päädy repimään pois! :)

  VastaaPoista