perjantai 24. helmikuuta 2012

Oodi Odeonille & valolleTänään kun vihdoin suljin koneelta työtiedostot ja heittäydyin sängylle tuijottamaan kattoa ja ihmettelemään ajan kulua, tein pari kivaa sisustusoivallusta.

Ensinnäkin huomasin, että kotiin on vähän vaivihkaa tullut samaa henkeä, jonka perään olen aina huokaillut Pariisissa Odeonin ja Saint-Germainin pikkukatujen putiikeissa ja kahviloissa. Ehkä se on erilaiset harmaan sävyt, joita on nyt seinillä ja verhoissa pehmentämässä isoja valkoisia nojatuoleja ja tummia puupintoja. Tai sitten osuutta on kuvauksista kotiin jääneillä, macaronsien värisillä sireeneillä, neilikoilla ja sellaisilla vähän vaahteran kukilta näyttävillä oksilla. Oli mitä oli, ihana taas huomata miten tykkääkään omasta pikku kodistaan!

Toinen oivallus koski kaikki nämä vuodet katossa valaisinta odottanutta kipsikoristetta. Tajusin yhtäkkiä, että jo vuosia sitten muistaakseni Casuarinassa jalat alta vienyt Ingo Maurerin Zelttel'z -valaisin käy sittenkin tänne ihan täydellisesti! Sopivasti eteeristä kynttelikköhenkeä, hyvää zeniä ja samalla särmää. Odotan vielä tekniseltä tukihenkilöltä vahvistusta siitä, että liitäntä varmasti sopii katosta törröttäviin johtoihin, mutta sitten napsahtaa tilaus :)

8 kommenttia:

 1. Kiitos parista viime postauksestasi. Etenkin työvaatejuttu puki omat ajatukseni sanoiksi.

  Onnittelut myös Maurer-päätöksestäsi. Toivottavasti saat valaisimen kotiisi. Muistan nähneeni saman valaisimen mm. Jorma Uotisen katossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. PaulaFeb 25, 2012 04:54 AM

  Olen pohtinut, miten kuvailla valaisinta, joka sopisi pehmentämään liian kulmikasta sisustustani. Käytit jutussasi adjektiivia eteerinen - se on prikulleen etsimäni sana!

  Olohuoneessani on kattovalaisimena ollut pelkkä iso hehkulamppu ilman varjostinta, kun en ole löytänyt mieleistäni valaisinta.

  Olen kauan ihaillut tuota samaa Maurerin valaisinta, mutta mulla ei ikinä tule olemaan varaa hankkia sitä. Niinpä olen harkinnut valmistaa itse "köyhän-naisen-maurerin" käyttämällä runkona Ikean Maskros-valaisinta ja korvata ne kukat Epsonin maitomaisen läpikuultavalle tulostusmateriaalille vedostetuilla hyvin pelkistetyillä mustavalkokuvilla. Harmi vain että kyseistä tulostusmateriaalia ei saa kuin yli 30 metrin rullana... Pitää miettiä korvaavia menetelmiä. - Tai voisi ehkä piirtää itse tussilla ohuelle paperille. Näin kerran Outi Heiskasen piirroksia tuohon tyyliin ripustettuna - isompana tosin ja ilman valonlähdettä - ja se oli tavattoman kaunis, mutta vaatii korkean huoneen.

  Toivottavasti tekninen tukesi löytää ratkaisun, sillä mitä olen blogissa ja sisustuslehdessä sisustustasi nähnyt tuo valaisin olisi kuin se kuuluisa piste I:n päälle.

  VastaaPoista
 3. Stella: Kiva kuulla, että tykkäsit työvaatepohdinnoista! :) Hain mekon eilen ja se on ihana! Samalta reissulta löytyi toinen työvaate, Marc O'Polon hyvin Sonia Rykiel -henkinen raitamekko.

  Paula: Sulta ei kyllä hyvät ideat lopu! :) Maurerin lamppuun voi tilata lisää niitä paperilappusia, joten niitähän vois hyvin ajatella soveltaa Maskrosiin.

  Odottelen vielä teknisen tuen hyväksyntää, mutta eilinen haaveilu Aeron ikkunan takana kyllä vahvisti päätöstä ;) Ajattelin ottaa sen pienemmän version, jossa halkaisija on 60 cm isompi saattaisi olla liian massiivinen tähän tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 4. Hei voisitko kertoa hieman työstäsi ja minkä koulun/ koulujen kautta pääsit tähän pisteeseen?

  VastaaPoista
 5. No en tiedä olenko nyt missään erityisessä pisteessä, mutta olen päässyt viime vuosina tekemään paljon mielenkiintoisia juttuja eri lehtiin :) Tällä hetkellä teen enimmäkseen sisustusjuttuja -artikkeleja ja kuvauksia - mutta myös jonkun verran kauneus-, muoti- ja hyvinvointijuttuja.

  Olen siis koulutukseltani toimittaja, valmistuin Tampereen yliopiston Tiedotusopin laitokselta joitakin vuosia sitten, mutta työt aloitin jo 2000-luvun alussa. Visuaalinen puoli on tullut jotenkin luonnollisesti mukaan oikeastaan alusta saakka, oman kiinnostuksen ja suuntautumisen kautta ja tietenkin kokemus kokemukselta :)

  VastaaPoista
 6. Minulla on ollut Zettel'z valaisin vuosia - ja aina se tuntuu olevan kodissa piste i:n päällä!

  Tee-se-itse vinkkinä valaisimen estetiikasta nauttiville - normaalit tulostusmusteet ja myös monen kynän jälki haalistuu valossa nopeasti. Kestävintä jälkeä saa aikaan hyvälaatuiselle ohuelle taidepaperille (esim. japaninpaperi) hyvälaatuisella musteella - kestää valoa kuin tauti. Omaan valaisimeen ovat ystävät kirjoitelleet musteella ja terällä uusia runoja - voisiko samaa ideaa käyttää myös itse tehdyssä?

  VastaaPoista
 7. En ole vieläkään tilannut omaa pistettäni i:n päälle, mutta nyt uusien valkoisten lattioiden kanssa ajatus Zettel'zistä tuntuu, jos mahdollista, vieläkin paremmalta :)

  VastaaPoista