perjantai 18. marraskuuta 2011

Joulun merkkejä


Pimeys, koleus ja niistä seuraava mieliala lähtevät muutamalla varmalla konstilla ja yksi niistä on joulu- tai ehkä pikemminkin talvitunnelman lisääminen sisustukseen.

Nämä riisipaperipallot ovat kulkeneet eri kodeissani 2000-luvun alusta. Viimeiset vuodet ne ovat olleet mökillä jouluisin ison peilin ympärillä, mutta nyt tuntui hyvältä tuoda ne taas kaupunkiin.

En ole riisipallojeni jälkeen vuosiin löytänyt mitään jouluvaloja, joista pitäisin. Viikonloppuna mökkireissulla paikallisessa kaupassa eteeni osuivat kuitenkin nuo valkoiset pikkutähdet, joita päädyin hankkimaan sekä maalle, että kaupunkiin.


Tietyillä tuoksukynttilöillä kotiin saa lämpimän tunnelman, vaikka muuten sinnittelisikin edelleen pattereiden nupit nollalukemissa, vain kashmirkerrosten kasvaessa ;) Olohuoneessa palaa tällä hetkellä Gaudetesta hankittu Malin&Goetzin Tobacco ja kylpyhuoneessa Vanessa Brunon Biothermille suunnittelman tuoksun kynttilä.Herkät, rautalangasta ja pläkkipellistä tehdyt joulukoristeet ovat tämän vuoden hankintoja. Pyöreät löytyivät Nougat'sta ja oveen ripustettu tähti Malousta.
Suklaan tarpeeseen ehdottomasti parasta on pitää jääkaappi varusteltuna avokadosta, raakakaakaojauheesta ja nibseistä, kookoksesta, kuivatuista hedelmistä ja pähkinöistä tehdyllä kakulla. Olen muunnellut Raw Food -kirjan reseptiä fiiliksen ja kaapista löytyneiden aineksien mukaan. Edellinen kakku oli avokado- ja kookospainotteinen, mutta tässä versiossa ehdottomassa pääosassa on kaakao. Toimii! :)

5 kommenttia:

 1. Innostavia kuvia! Ihana kun tulee taas pimeä vuodenaika ja saa tunnelmoida koristamalla kotia valoilla ja kynttilöillä. Pitääkin ruokaostosten lisäksi piipahtaa hankkimaan myös silmänruokaa.

  Melko hyvä saavutus säilyttää riisipaperipallot ehjänä toistakymmentä vuotta ja vielä muutosta muuttoon!

  VastaaPoista
 2. Ihana fiilis noissa kuvissa! Minäkin laitoin tänään vähän joulutunnelmaa kotiin - blogissa kuva :)

  VastaaPoista
 3. Itsekkin ihmettelen, miten ne pallot ovat pysyneet paria minirepämää lukuunnottamatta ehjinä ja toimivina, mutta joskus näinkin päin!

  Ihana tuo lumisadepallo sinulla Caelia! Olen säilyttänyt omia lapsuuden lumisadepallojani, vaikka toisista on lähtenyt jo se neste ja toisista lumi, mutta joulufiilis niissä on tallella! :)

  VastaaPoista