torstai 6. lokakuuta 2011

Kotoilua


Pahoittelut, että olen ehtinyt kirjoitella viime aikoina niin vähän, mutta olen sukeltanut kaulaani myöden muun muassa ihaniin sisustusprojekteihin. Siina samalla on kotiinkin tarttunut mukaan kaikkea pientä, josta ehtii nauttia tällaisina päivinä, kun jää kashmirpuvussa kaikessa rauhassa kotiin kirjoittamaan.

Vanhasta puuhellasta kokkaustilakseni muuttuneeseen nurkkaukseen löytyi elämän ihanuudesta muistuttava seinätarra eilen Pinosta.

Kauniit syyskukat ovat Uudenmaankadun Inbloomista -ehdottomasta lempikukkakaupastani. Ne kävivät koreilamassa kuvauksissa, mutta päätyivät lopulta maljakoihini.
Taustalla näkyvä Gaudeten myymä Malin&Goetzin Tobacco -tuoksukynttilä jäi sekin kotiin kuvauspäivästä. Juuri nyt täydellisesti tunnelmiini sopivassa tuoksussa on mm. nahkaisuutta, basilikaa, ruista, ylang-ylangia, jalopuita, tupakanlehtiä, kastanjahunajaa ja vaniljaa. Kynttilän palaessa fiilis on vähän kuin piipahtaisi tyylikkääseen pariisilaiseen antiikkiliikkeeseen yhtäaikaa uuden tuoretta Hermès'tä kantavan rouvan kanssa.

Mokon kivennäisvesipullo on lahja Mokon synttäreiltä. Kaipaan Suomessa sitä, että putiikessa kysyttäisiin haluanko nauttia kupin kahvia tai teetä ostosten lomassa, ja jos en, sovituskoppiin tuodaan vähintään vesipullo tai mielellään kaupan oma signature-vesi. Toki joskus näin käy Suomessakin, signaturevesien kanssa vain harvemmin. Voittaa kyllä mainoskynän/-kassin mennen tullen, jos minulta kysytään!

Myös 50-luvun puutarjotin on muisto kuvauskeikalta. Metsästän tyyliin sopivaa pyöreää keittiönpöytää sekä lipastoa eteiseen kengilleni.
Vaarini joskus aikoinaan yliajama ja sittemmin täytättämä kärppä muutti kotiini hiljattain. Mielestäni se on saanut hyvän elämän traagisesta kuolemastaan huolimatta.

Kotikadullani olevassa mahtavassa antiikkikaupassa, Götan maailmassa, täytettyjä eläimiä on käytetty satumaisessa sisustuksessa enemmänkin. Haluan ajatella, että nekin ovat kuolleet onnettomuuksissa ja jatkavat nyt näin lyhyeksi jääneitä elämiään.

Vihdoin sekä iholla, että kotona tuoksuu Vanessa Brunon Biothermille suunnittelema L'Eau. R a k a s t a n sen huoletonta ja kepää tuoksua!!
Lämpimät terveiset kashmirpuvun hemmottelemalta kirjoittajalta!!

2 kommenttia:

  1. Olen kanssasi eri mieltä liikkeiden merkkivesistä. Tässä maailmassa on turhaa krääsää jo ihan tarpeeksi. Lisäksi, meitä suomalaisia hemmotellaan erinomaisella kraanavedellä. Viimeksi mainittua voisi toki tarjota liikkeissä.

    VastaaPoista
  2. Ymmärrän tuonkin pointin. Itse en vain pidä hanaveden mausta, tai pitäiskö sanoa tunnusta, ja juon veteni aina kuplilla :)

    VastaaPoista