keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Jotakin uutta, jotakin vanhaa ja jotakin sinistä


Vihdoin löysin ne etsimäni teräväkärkiset korkokengät Ninasilta. Ihastuin Givenchyjen mattamustaan, lähes sinertävään väritykseen, kauniiseen kärkeen ja pohjaa reunustavaan vetoketjutyyliseen metallikoristeeseen.

Ihan helppoa ei täydellisten kenkien havittelu tämänkään parin kohdalla ollut. Ostin aamupäivän kierroksellani puolta kokoa liian pienet kengät, jotka tietenkin illalla tuntuivat jo liian napakoilta. No tämä asia korjaantui kokoa vaihtamalla. Kenkien kantaosa on myös matalampi kuin esimerkiksi monissa Louboutineissa, joten jalka valui kengissä alaspäin ja kengät irtoilivat kantapäistä. Tämä ongelma hoitui geelipohjallisilla, jotka estävät jalkaa liukumasta alaspäin. Vielä kun vaihdatin poikkeuksellisen liukkaat korkolaput käytännöllisempiin, kengät ovat kuin minulle tehdyt! Kenkiin pätee vähän sama kuin moniin vaatteisiin, täydellinen istuvuus/käyttömukavuus voi vaatia ammattilaisen tekemiä muokkauksia. Toisaalta, jos malli on vain itselle yksinkertaisesti väärä, paljon ei ole tehtävissä.

Äiti taas sattui kysymään viikonloppuna, olisiko sukulaistädin vanhalle käsilaukulle käyttöä. Totesin, että kun sangat taivuttaa laukun sisään, siitä tulee itse asiassa varsin ajankohtainen clutch-malli :) Laukun väri on myös jotain mustan ja sinisen väliltä, siispä täydellinen juuri nyt!

Molemmat asusteet ovat vielä käytössä korkkaamattomia, mutta toivottavasti tämäkin tilanne korjaantuu pian! :)

4 kommenttia:

 1. Oih, nuo kengät on jumalaisen kauniit ! Ja tuo väri juurikin täydellinen. =)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun taas on tuota sisään päin kaartuvaa korkomallia, joka mielestäni tekee jalan paljon sirommaksi kuin suora korko.

  Suuresti kadehdin teitä, jotka voitte pitää korkeita korkoja. Muutama pari eri korkuisia tuolla kenkälaatikossa on, mutta en vain opi niillä kävelemään. Jo pelkkä kengän jalkaan pujottaminen aiheuttaa aikamoisen suonenvetokohtauksen :)
  Itse asiassa yhden kerran olen tamperelaisessa kaupassa kokeillut korkeakorkoisia kenkiä, joilla pystyin kävelemään ihan kuin ei korkoa olisi lainkaan. Voi että, miksen ostanut useaa paria sellaista "kerran elämässä" -lestiä.

  Nyt haluaisin matalat pyöreähkökärkiset melko avoimet kävelykengät, mutta paksulla tasapohjalla ja ilman mitään koristeita, mieluiten mustaa mokkaa. Tuskin löytyy, kun ei liene muotia.
  Olen etsinyt myös mustia mokkasaappaita, matalia ja puolipyöreähköllä kärjellä ja leveällä korkealla ylipolven varrella. Ei mitään pakkassaappaita vaan siroa mallia, jota voisi pitää hameen kanssa sisälläkin.

  Vihjatkaapa, jos jossain tiedätte olevan tuollaisia ei-ihan-just-nyt-huippumuotia :)

  VastaaPoista
 3. Viime keväänä tuli mieleeni, että äitini ei ollut aikoihin käyttänyt vanhaa käsilaukkuaan, jota aina ihailin. Laukku oli hänellä jo silloin, kun olin lapsi, ja muistan kuinka minua kovasti kiinnosti päästä haistelemaan laukusta hajuveden, huulipunan ja nahkan tuoksua.
  Äiti sanoi heittäneensä laukun just äskettäin roskikseen. Harmitti niin että alkoi migreeni takoa päässä..
  Onneksi sinun laukkusi pääsi uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Riesu! :) Kengät olivat käytössä ensimmäistä kertaa lauantaina ja ne ovat myös jalassa niiiiiin hyvät!!

  Paula, tsemppiä kenkäostoksille! Olen ihan varma, että ne täydellisellä lestillä varustetut korkeat korot odottavat sua tuolla josskin! :) sinnikkäästi vaan sovittelemeen edelleen :)

  Ja pidän silmät auki, jos tulee vastaan hyviä ajattomia avokkaita tai saappaita!

  Nuo vanhempien ihmisten päähänpistot heittää pois seuraavien sukupolvien aarteita, ovat kyllä sydäntäraastavaa kuultavaa..täytyy nyt vaan itse olla tekemättä samoja virheitä ja miettiä ensi kerrallakin kirppiskassia pakatessa pariin kertaan, että luopuako vai eikö :)

  VastaaPoista