torstai 8. syyskuuta 2011

Ruokamatkailua TöölössäKävin eilen töihin liittyvässä tapaamisessa Töölössä Tin Tin Tangon vieressä sijaitsevassa Ceesta Shopissa. Kauppa oli uusi tuttavuus itselleni, mutta oli todella ilo tutustua! Viininmaistelun tykötarpeisiin, mutta myös ruoanvalmistustarvikkeisiin ja -tarpeisiin keskittyneen putiikin valikoimissa oli muun muassa kauppiaspariskunnan itsensä maahantuomissa lasisarjoja. Löysin monia kiinnostavia vaihtoehtoja Riedeleille - ja pääsääntöisesti puolet edullisemmin, niin että laadukkaat Bordeaux-lasitkin pystyisi helposti hankkimaan vähän isommallekin seurueelle.

Ceesta Shopin pastavalikoimasta aion testata Mancinin pasta di semola di grano duro -spaghettia, jonka taikina on työstetty pronssisuuttimien läpi. Molemmat ominaisuudet kertovat laatupastasta, jonka pinta on sopivan rosoista kastikkeille ja pasta hienostuneen makuista kaikkein yksinkertaisimpienkin lisukkeiden kanssa.

Kun kävelin Runeberginkatua Oopperalle päin, huomasin toisen kiinnostavan ruokaputiikin, Aitoja makuja-erilainen ruokakauppa . Aivan täydellinen kauppa sille, joka lukee tuoteselosteita suurennuslasin kanssa vältelleen lisäaineita tai lisättyä sokeria ja suosien täysjyvätuotteita ja luomua. Valikoimassa oli myös huikea määrä uusia vaihtoehtoja Helsingin ruokatarjonnan jo moneen kertaan läpipureskeltujen sokerittomien, täysjyvien ja luomujen joukkoon.

Omaan ostoskoriini päätyi fruktoosilla makeutettu omenamarmeladi, niin ikään fruktoosilla makeutetut täysjyvä-viikuna keksit (sisältää lisättyä foolihappoa :) pari Nakdin Nudie raw-patukkaa - ilman turhaa vehnää tai lisättyjä siirappia, sekä tietenkin Whole Earthin luomukolaa. Mikä parasta, kerrankin terveellisestä ei tarvinnut maksaa kolminkertaista hintaa, vaan kuitin summa oli uskomattomat 8 euroa!

Mikä ihanampaa, kun ajatella kaikkia tulevia viikonloppuaamiaisia Tin Tin Tangossa ja piipahtaa sen jälkeen täydentämään ruokakaappia korttelin pikkuputiikkien hyvillä herkuilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti