tiistai 30. elokuuta 2011

Sadetta ilmassa

Sadehan on toisinaan ihanaa - oli sitten ulkona fiilistelemässä raikasta ilmaa tai sisällä tunnelmallisesti kynttilänvalossa. Mutta on myös niitä päiviä, jolloin sade tekee elämästä vähintäänkin hankalaa. Esim. silloin kun tietää olevansa koko päivän kaupungilla, ja vaikka lähtiessä vielä paistaa, olisi epätodennäköistä, että eilisen kaltainen saderyöppy ei jossakin vaiheessa yllättäisi. Tuntuu, että tänään on sellainen päivä.

Sen myönnytyksen tyylin eduksi ja käytännöllisyyttä vastaan olen jo tehnyt, että kannan pitkävartista sateenvarjoa mukanani vaikka koko päivän. Vain äärimmisissä poikkeusolosuhteissa (kuten työmatkapäivänä kuvankauniissa, mutta sittenkin vähän sadetta enteilevässä säässä) otan käsilaukkuun töpövarjon.

Kumisaappaiden kanssa on hankalampaa. Materiaali ei hengitä, lesti ei enää kahdeksan tunnin päästä tunnu kovin miellyttävältä ja pitkä varsi on pidemmän päälle tukala. Olenkin alkanut ajatella tuollaisten lyhytvartisten Huntereiden hankintaa. Nauhallinen malli näyttää vielä äkkiä katsottuna trendikkäältä maiharilta. Ja ainakin pitkän varren voisi vetää miinus-listalta yli.

Kuvat: Le Fashion & Google

3 kommenttia:

 1. Olen kauan aikaa ihmetellyt, miksi kellään kumisaapasvalmistajalla ei ole ollut aikoihin sellaisia kevyitä nilkkureita, jotka eivät heti näyttäisi niin kumisaapasmaiselta vaan tyylikkäiltä tavallisilta kengiltä. Ei se osaamisesta voi olla kiinni sen kummemmin valmistus- kuin suunnittelupuolellakaan. - Sporttimalleja kyllä on vaikka kuinka, ja tosi tyylikkäitä onkin. Silloin pitkävartiset ovat tarpeen, kun Pälkäneen risukkoihin lähtee valokuvaamaan käärmeitä :)

  Kyllähän nilkkureita on, mutta ne ovat kovin painavia ja liian värikkäitä ja kumisaapasmaisen kiiltäviä. Toki ne ovat ihanan piristäviä väripilkkuja silloin, kun sataa aamusta ehtooseen ja on kunnon sadetakki yllä.

  Just manitsemasi kaltaiseen "ehkä sataa" -päivään kaipaisin kenkämäisiä kevyitä sadejalkineita.

  Äitini nuoruudessa oli vielä ihania päällyskenkiä, joita voi käyttää korkokenkien kanssa.

  Muutama vuosi sitten, kun en kesällä muita jalkineita pitänyt kuin valkoisia tennareita, satuin löytämään valkoiset matalat mattapintaiset kumikengät. Leikkasin eteen halkion, napsin reiät ja pujotin valkoiset nauhat: saatoin vielä syksyn kosteilla kaduilla kulkea "tennareissa".

  VastaaPoista
 2. Mulla on tämän syksyn ollut sadepäivinä mukana uusi töpövarjo josta olen ihan fiiliksissä. Sain tuon varjon Bloomingdalesilta. Varjo ei ole erityisen laadukas (sain sen siis kaupan päälle kun kertaostoksen hinta ylitti $200), mutta se on mustavalkoinen, siinä lukee Bloomingdales ja joka kerta kun avaan sen ajattelen New Yorkia ja sadepäivä ei harmita enää yhtään niin paljon kuin hetkeä aiemmin. :)

  VastaaPoista
 3. Paula, viime keväänä My oh My myi Melissan muovi tai kumikenkiä, joihin törmäsin monissa paikoissa myös Lontoossa. http://www.melissa.com.br/en, mielenkiintoisia vaihtoehtoja kumisaappaille :) ja sitten on tietenkin Swimsin kalossit http://www.swims.com/#/home. Niitä näkyi vielä keväällä Stockmannilla. Voin pitää silmät muutenkin auki tuolla reissuillani, jos vastaan tulee jotain kuvaukseen sopivaa :)

  Nina, NY-memory lane -töpö on ihan taatusti minkälaisen ilman tahansa piristys! :D

  VastaaPoista