perjantai 17. kesäkuuta 2011

Ikuista nojatuolilomaa virittelemään
Selasin tuoretta Ranskan sisustus-Elleä takaperin ja silmiini sattui tämä erilaisen mustavalkoinen sisustus. Ensimmäinen ajatus oli: kyllä ne ranskalaiset sitten vaan osaavat ja seuraavaksi ihastelin sisustuksen hallitua rentoutta: jo pelkästään katselemalla tuli ihanan rauhallinen olo.

Noh, ensinnäkin, kyseessä on tanskalaisen Day Birger&Mikkelsenin taiteellisen johtajan ja perustajan kesäkoti Saint-Barthilla. No jotain tämänsuuntaista olisi voinut päätellä tietenkin tekstiileistä.. Oli miten oli, mahtavaa miten mustavalkoisuus toimii kolonialistisen tyylin kanssa. Siihen niin monesti yhdistetty skandinaavinen pelkistäminen, maalaisromanttisuus tai kalsea italialainen design-maailma kun vaikuttavat jo niin kuluneilta. Mutta tämä on freesiä!

Ikuisen loman tunnelma tulkoon kotiin! Auringonpatinoimia lautapintoja, haaleita punoskoreja ja rustiikkia trooppisuutta lisäämällä pääsee jo hyvään alkuun. Ja palmu olla pitää! :)

2 kommenttia:

  1. Mustat ikkunanpokat ja liukuterassiovet, sekä mustakehyksiset grafiikka-asetelmat iskevät aina kovaa, samoin olkihatut seinällä.

    Millähän aineella pitäisi käsitellä vanhat olkihatut, etteivät ne ihan murenisi keskuslämmitysasunnon kuivuudessa?

    VastaaPoista
  2. Enpä ole tullut ajatelleeksi hattujen suojaamista. Mutta auttaisikohan jos välillä suihkuttaisi ihan vedellä, tai sitten vie hatut välillä hoitoon jonnekin kosteampaan ympäristöön, vaikka maalle kellariin :)

    VastaaPoista