tiistai 31. toukokuuta 2011

La dolce vita ruotsalaisittainOlin eilen ja tänään Weledan kutsumassa Ruotsin Ytterjärnassa juhlimassa luonnonkosmetiikkan klassikon 90-vuotispäiviä. Majoitumme Kulturhusetin hotelliin, joka sijaitsi keskellä Carl Larsson -henkistä ruotsalaista maalaisidylliä. Kukkiva luonto, antroposofinen arkkitehtuuri, tukholmalaisesta Oaxen -ravintolasta Ytterjärnaan siirtyneen kokin luomugourmet sekä koko paikan yllä leijunut rauhan ja hyvänolon tunnelma tekivät keskellä kiireisintä kevättä ihan oikeita ihmeitä! Vajaan vuorokauden maalauksellinen maaseutuloma nollasi kaikki stressitasot ja siivitti omia ajatuksia kuin pidempikin retriitti :)

Jään vielä huomiseksi Tukholmaan, mutta täytyy myöntää, että extrayö Ytterjärnassa olisi ollut erittäin houkutteleva vaihtoehto, vaikka on tässä Östermalminkin kesäyössä puolensa :)
Ensimmäisessä kuvassa näkyy päätalo, jossa oli myös ravintola. Nautiskelin kesäyössä laulavista linnuista ja maiseman akvarellimaisista väreistä hiippailemalla läppärini kanssa asuinrakennuksemme yläterassilla, joka oli ainoa paikka missä sain netin toimimaan (mikä - täytyy tunnustaa - sinänsä lisäksi tietyntyyppistä mielenrauhaa ;)

Tällaiselta näytti ympäröivillä tiluksilla.Ja tässä hiukan kuvia luomu- ja lähiruokaa tarjoilevan ravintolan illalliselta ja aamiaiselta, joille kuvat eivät valitettavasti tee tarpeeksi oikeutta. Maut olivat raaka-aineiden makuja aidoimmillaan ja yhdistely hienostuneen eleganttia, mutta rehdin konstailematonta. Ainakin villiyrttien käyttöön pitää ehdottomasti itsekin tutustua.
Kurkistus keittiöön.Alueella oli myös ihania luomuputiikkeja, joista tässä hiukan maistiaisia suosikistani. Sokeriton seljankukkalimonadi meni saman tien ja kookos-carob -suklaapatukka äsken iltapalaksi, mutta kotiin asti korkkaamattomana reissaa pitkien etsintöjen jälkeen löytynyt sokeriton sitruunamarmeladi! Ja illallisen aloittanut Baron-Funté -luomusamppis jää kyllä etsittävien listalle.
La dolce vita!! Kun ei ruotsalaista vastinetta tule nyt tähän hätään mieleen :)
Maaseutueuforia saa nyt hetkeksi riittää ja huomenna toivottavasti Tukholma näyttää vuorostaan parastaan :)

2 kommenttia:

  1. Sekä kuvat että kuvien aiheet nautittavia. Oletko itse kuvannut kaikki?

    VastaaPoista
  2. Koko matka oli ihan huikean nautittava, suosittelen poikkeamaan ja ylipäätään lähtemään ajalemaan Tukholmasta maaseudulle! :) Ja kuvat ovat ihan omalla pokkarilla napsittuja.

    VastaaPoista