maanantai 18. huhtikuuta 2011

Raakoja macaronseja, kiitos!


Ostin viime viikolla Ruohonjuuresta Lifefoodin luomu appelsiini-chai -maustettuja raakakeksejä (ei tietenkään lisättyä sokeria :). Ne olivat jälleen yksi herkullinen raakaruokakokemus, hinta oli vain melkein 7 €/ 80g... keksien innoittamana päädyin metsästämään viikonloppuna raakakeksien ohjeita ja löysin ihanan G Living -sivuston , josta nuo raaka-macaronsit ja pirtelötkin ovat peräisin.

Joskus on kiva kokkailla itse, mutta usein on vaan niin kiire (raaka-keksejä pitää lukemani mukaan kuivailla uunissa jopa 10 tunita..), että olisi kiva voida mennä syömään terveellisesti johonkin tyylikkääseen kahvilaan tai ravintolaan. Ja koska itse arvostan ulkona syömisessä paljon myös paitsi herkullista ruokaa, niin myös ravintolan sisustusta ja annosten asettelua, ei Helsingistä vaan löydy gourmet-tasoisia kasvisruokaan erikoistuneita ravintoloita. Tästä oli muuten juttu hetki sitten Hesarissakin, enkä olisi voinut olla enempää samaa mieltä, kuin että en vain halua syödä ravintolassa, jossa seinillä on jotain leppäkerttutauluja.

Olen tehnyt taustatyötä Lontoonta vasten ja etsinyt myös raakaruoka ja vege-paikkoja. Kahviloista mieli tekisi testata tätä Inspiral Loungea.


Saf -ravintolan raw food -annokset näyttävät ihan oikealta, kauniilta gormet'lta, joten tämä on kokeiltava!

3 kommenttia:

 1. Kysehän on aina kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta. Tottakai isoimmissa kaupungeissa on enemmän valinnan varaa kun on enemmän kysyntää fine dining-tyyppiselle kasvisruualle tai raakaruualle.

  En ole lukenut Hesarin juttua enkä tiedä mistä ravintoloista siinä on kirjoitettu, mutta ainakin Silvopleessä on ollut erittäin hyvä lounas, nyt en ole ehtinyt vuoteen käydä siellä: http://www.silvoplee.com

  VastaaPoista
 2. Myös Taidehallin ravintolan Farangin listalta löytyy ehkä maailman paras kasvismaistelumenu, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

  ..Mutta tiedän mitä tarkoitat, eihän tämä kyseinenkään ravintola ole vege- tai kasvisruokaravintola, vaikka gourmet -tasoa onkin. Mutta onneksi moni tasokas ravintola keskittyy nykyisin myös laadukkaaseen kasvisruokaan Helsingissäkin.

  VastaaPoista
 3. Niin, tietenkin isommissa kaupungeissa voi olla enemmän marginaalitarjontaa, mutta toisaalta uskon siihen, että Helsingissäkin ihmiset voivat innostua esim. raaka-ruokaan sitä kautta että sitä olisi helposti ja herkullisesti tarjolla. Sis.Deli teki sen terveellisemmille take away -ruuille, Lähiruokatori lähiruualle ja veikkaan että CocoVi:n smoothie baari superfood-pirtelöille.

  Totta on myös se, että melkein kaikissa ravintoloissa Helsingissä löytyy kasvisvaihtoehto alkuun ja pääruuaksi tai sellainen tehdään pyydettäessä (esim. Pariisissahan tilanne on ihan mahdoton..) ja mm. Chef&Sommelierissä on lakto-ovo-vege menu Vert, jonka saa myös täysin vegenä.

  Tietyt ravintolat myös vaihtavat listaa tiheämmin, mutta on vaan vieläkin niin paljon paikkoja, jotka olisivat muuten kivoja, mutta kun makumuisti osaa jo ulkoa sen listan ainoan kasvisvaihtoehdon..

  VastaaPoista