perjantai 18. maaliskuuta 2011

Klassista modernisti


Tajusin eilen Olivia Palermon viime aikaisia tyylejä selaillessani, sen miksi hän niin usein onnistuu asuisaan kutakuinkin täydellisesti. Luulen, että se johtuu ajankohtaisten muotijuttujen yhdistämistä klassiseen tyyliin tai klassisiin asusteisiin (no, epäilemättä myös melko rajattomalla budjetilla ja ulkonäöllä on osuutta asiaan ;). Tyyli ei joka tapauksessa silloin näytä toisaalta liikaa Voguesta kopioidulta eikä toisaalta ole varman päälle -efektin vaaraa.

Ensimmäisen kuvan moderni turkisjakku on huikean tyylikäs, mutta en usko, että ihastelisin sitä niin paljon, jos näkisin vaikkapa jaloissa minimalistiset kiilapohjanilkkurit. Mutta arkisen ranskalaistyylisen nutturan, kissamaisten aurinkolasien ja helmikorvisten (!) kanssa kokonaisuus on yksinkertaisesti huipputyylikäs!

Alimmassa kuvassa kiinnitin ensimmäiseski huomiota nilkkapituisiin aavistuksen kapeneviin ruutuhousuihin. Muistan 60-luvun eleganssia pukeutumisessaan koko loppuelämänsä suosineen ja eläkepäiviinsä Amerikassa asuneen Hilma-tädin käyttäneen seitsemänkymppisenä lähes samanlaisia - vieläpä samantyylisten avokkaiden ja kirjekuorilaukun kanssa! Chic!! Niinpä myös väljä ysärijakku näyttää hyvältä, vaikka en enää innostuisikaan siitä kapeiden housujen tai toisaalta pussittavien porkkanapunttien kanssa.

2 kommenttia: