keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Harmaata valoa
Seuraava sisustusprojektini on tummanharmaiden seinien maalaaminen vaaleanharmaiksi. Sovittelen joka päivä seinille erilaisia harmaita maaliliuskoja ja etsin sitä täydellistä viileää, betoninsävyä. Ei kovin helppoa, voin kertoa, koska valo tuntuu vaikuttavan harmaan sävyyn toooodella paljon.

Mutta noin yleensä olen täysin varma, että vaalea harmaa muuttaa koko asunnon ilmeen kaipaamaani uuteen suuntaan. Haussa on siis ennen kaikkea valoisuus ilman valkoisuutta ja hillitty, sopivan pysähtynyt tunnelma. Silti kaikki muu sisustus, valkoiset, mustat ja tummanruskeat värit, sekä nyt varovaisesti sinne tänne ripottelemani haaleat pastellit, sopivat siihen täydellisesti :)

2 kommenttia:

  1. Moikka Ulla! Sun blogias tykkään käydä lueskelemassa, se on kiva, kiitos :) Kirjotellut en aiemmin ole, mutta nyt oli kyllä pakko tulla kommentoimaan, kun itsekin olen juuri noita betoninsävyjä metsästellyt... Tietty sitä oikeaa aitoa betoninsävyä voipi olla vaikea saada (aito aina paras ois), mutta oon pläräilly Tikkurilan Tunne värejä, ja sieltä on löytynyt sellaset sävyt kuin X487 Laasti (ihan vähän ehkä sinne lämpimämpään päin vivahtava), V487 Valamo (kiva tummempi, suurena pintana plus jos on pimee nurkkaus tms ni voi vetää tosikin tummaksi) ja M497 Tuhka (joukon tummin harmaa). Myös H497 Kaoliini ja F487 Höyhen voivat tilanteesta riippuen olla ok sävyjä, ne on tosi vaaleita mutta niissä on mun mielestä pieni ripaus harmaata ja oikeissa kohdissa voi olla että niistä löytyykin se oikea vaalea harmaa. Sitten tietenkin löytyy toisia värikarttoja, mutta käy ihmeessä hakemassa Tikkurilasta pienet sävykortit ja katsele niitä eri päivänaikoina ja eri valoissa :) Tsemppiä sävyn löytämiseen! (ps. Hups, kuulostaapa Tikkurilan mainospuheelta... ;) Opiskelen sisustussuunnittelua ja tulee vaan helposti valittua kotimaista Tikkurilaa...)
    Terkkuja Turusta, Jenna :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jenna!!! Otan nuo sävykoodit ylös ja käyn hakemassa lisää liuskoja :)

    VastaaPoista