perjantai 7. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäiset sisustukset


Koska tiedän, että päivät pitenevät eli kello alkaa käydä jo kevättä, kotiinkin on hiipimässä taas kerran uusi sisustusbuumi.

Arabian Sointu-teekupit näin jo ennen joulua Antiikki Fasaanissa. Kupit kummittelivat mielessä koko joulun ja pistin peukut pystyyn ja sormet ristiin, että niitä olisi vielä jäljellä. Viime viikolla kävin hakemassa kotiin kaksi kuppikaunotarta, vähän niinkuin synttärilahjaksi itselle :)

Pienet Iittalan Kastehelmi-lautaset, joihin olen totaalisen rakastunut ja joita käytän joka päivä, ovat muistoja mummulan kahvipöydän kattauksista.
Mustavalkoisen Maisema-sarjan tarjoiluvadin sain synttärilahjaksi vanhemmiltani. Persimonit ovat kauniita esillä, mutta itse kieltäydyn kohteliaasti enää endes maistamasta epäilyttävän vetistä hedelmälihaa. Kiiveille sen sijaan, kyllä kiitos!
Marimekon Räsymattopyyhkeet korkattiin tällä viikolla ja ne sopivat kylppäriin täydellisesti! Kuosista tulee sopivasti kotoisuutta onneksi vieläkin aika askeettisena pysyneeseen marmorihuoneeseen.
Joka päivä käytössä olevat meikit säilytän joululahjaksi saamassani kauniissa pussukassa. Meikkipussi on paitsi kaunis sisustuselementti, myös kätevä napata mukaan silloin, kun syystä tai toisesta joutuu tekemään kesken päivää koko meikin uusiksi jossain muualla kuin kotona.
Suihkun säilytysongelma ratkesi tällä metallikorilla itseasiassa jo vähän ennen joulua, kun poikkesimme Porvoon jouluisilla kaduilla sisustusostoksilta. Kori löytyi yhdestä Porvoon ihanimmasta, ranskalaishenkisestä kaupasta, jossa on alakerran lisäksi myös tunnelmallinen vintti. Nimeä en valitettavasti saa mieleeni.
Voguen 50-luvun kansikuvat toin jo New Yorkista, mutta kehystettynä kuvat tulivat kotiin vasta tällä viikolla.
Tauluhullaannukseni aistinut poikaystävä lahjoi minut syntymäpäivän kunniaksi Esa Riipan "Romanssi" -vedoksella. Taulu löysi paikkansa ikkunaseinältä tietenkin jo samana päivänä.

Ja vihdoin myös taulukollaasi löysi paikkansa lipaston päältä. Kokonaisuus näyttää jo nyt oikeastaan täydelliseltä, mutta vielä muutama tärkeä kuva odottaa vielä ilman kehyksiä pääsyään seinälle.

Pienet muotiaiheiset postikortit ovat kerääntyneet kotiin vuosien mittaan eri paikoista. Aamiainen Tiffanylla -aiheinen kuva löytyi NYCistä ja kaksi muuta isompaa valokuvaa olen ottanut aikoinani kuvataidekoulun valokuvausvuosina.
Seuraava sisustusprojekti onkin tässä. Aion vaihtaa avokeittiön liesituulettimen pienempään, niin että hyllyille tulee lisätilaa paitsi pysty- myös vaakasuunnassa. Nyt nimittäin takimmaisten astioiden kaivamista kuppirivien takaa, joutuu harkitsemaan joka kerran erikseen..

5 kommenttia:

 1. Isot synttärionnittelut näin jälkikäteen!!! Muistin juhlapäiväsi (tietty!!;) ) mutten ollut silloin maisemissa onnitellakseni. Yhden vääryyden kuitenkin huomaan. Minä en saanut yhtään syntympäivälahjaa ja joku sai monta. :)

  VastaaPoista
 2. Jostain tänne blogiisi eksyin. Kotinne näyttää kauniilta ja tuo valaisin, upea, sellainen itselläkin hankintalistalla.

  VastaaPoista
 3. Ihana suihkuverho! Mistä löysit?

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Ostin sen viime keväänä Hemtexistä. Verho on ihan huippu, paitsi värinsä puolesta niin myös materiaali on sellaista kangasmaista, joka ei tunnu paljasta ihoa vasten kylmältä :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos myös Nina synttärionnitteluista :) toivottavasti Berliini oli mahtava!

  Kartellin lamppua voin kyllä suositella! Tulevan klassikon aineksia ja vielä himmentimen kanssa :)

  VastaaPoista