torstai 13. tammikuuta 2011

Paris blanche & rouge
Ensimmäinen kokonainen päivä Pariisissa tuli vietettyä tänään alkaneiden soldeseiden merkeissä ja Maraisin tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin katuja kolutessa. Ihanan kotona tehdyn patonki samppanja -aamiaisen jälkeen suuntasimme Merciin. Jumalaisen ihana, kolmessa kerroksessa oleva vähän Mokon, Salin ja Pinon tyylejä sekoittava, potenssiin parikymmentä, korotettu myymälä oli I H A N A! Yläkerran huonekalut olisivat vaikka kaikki olleet tervetulleita kotiin!

Jos nälkätilanne olisi ollut yhtään toisenlainen, myös tyylikäs lounasravintola olisi ollut kiva testata.
Annick Goutalin Ranskan keväälle tuoksuva kynttilä, kukallinen pikkumatkalaukku ja muutama mustavalkoinen sisustuspostikortti sen sijaan pääsevät mukaan kotiin.

Huomasin tänään, että monet valkoiset asiat ovat tuntuneet jotenkin houkuttelevilta. En tiedä, johtuuko se kevään kaipuusta, vaihtelun halusta vai siitä että jo vajaassa vuorokaudessa olen alkanut sisustaa valkopunaista asuntoa väliaikaiseksi Pariisin kodiksi :) Kahvipannu ostettiin, koska asunnossa ei ollut sellaista kunnollista ja rasiat ihan muuten vain Autour de Monde --sisustuskaupan soldeseista.

Herkät korut löytyivät Matiéres à Reflexionista, kaupasta jossa päätin, että tyylini kaipaa ehdottomasti lisää Marais'ta! Väljien takkien ja tunikoiden yhdistelmämiä, boheemeja kaulahuiveja (kaupassa myytiin myös mm. Lala Berlinin huiveja..) rentoja saappaita ja jos ei nyt ihan ranskalaista otsatukkaa, niin ainakin ajatuksen tasolla. Huomenna siis sillä silmällä kohti Saint Germainin kulmia!
Lopuksi vielä oudon kauniit Marais'n jouluvalot, jotain punaisten lyhtyjen ja Miyazakin Henkien kätkämä -leffan hahmojen väliltä :)

7 kommenttia:

 1. onpa teillä tyylikäs majoitus! ootteko jonkun tutun luona vai huoneistohotellissa? ihanaa saada pala pariisia näin kuvien muodossa. monta kertaa on pitänyt lähteä mutta aina on tullut joku este...some day some day :)

  VastaaPoista
 2. Asunto on vuokrattu Lodgis -firman kautta. En ole itse ollut Pariisissa hotelleissa kuin pari, kolme kertaa. Vuokraaminen tulee paljon edeullisemmaksi kuin hotelliasuminen ja kivat hotellit täällä taas on melko kalliita..ja lisäksi tuntuu lyhyemmässäkin ajassa siltä että että oikeesti asuisi täällä kun voi käydä ruokakaupassa, kokata aamiaiset, hakee tuoreen leivän lähi-boulangeriesta, ostaa kukkia ja kynttilöitä "kotiin" etc :)

  Tässä muutama osoite, jonka kautta olen itse vuokrannut. Nyt vaan selailemaan ja haaveilemaan Pariisin reissusta!

  http://www.lodgis.com/

  http://www.parisaddress.com/paris-apartment-rental/home.html

  http://www.perfectlyparis.com/

  VastaaPoista
 3. kiitos vinkistä! saman oon huomannut lontoon kohdalla ja englannin ylipäätään. juurikin viime kesänä oltiin viikko bathissa eikä maksanut kaksio kun 400 puntaa :)

  VastaaPoista
 4. Heh, toinen höppänä siellä. :) Mäkin sisustan aina "meidän Pariisin kodin" kun sinne mennään. Ollaan siellä aina vain kaksi viikkoa kerralla mutta silti on heti saatava sisustaa että tuntuu kodikkaalta. Ensimmäiset ostokset on tuoreita kukkia, servettejä ja hedelmiä hedelmäkoriin. Ja järjestystä täytyy aina ihan pikkasen vaihtaa.. ;) Ihanaa Pariisia teille!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos tasta ja ihanaa matkaa sinulle. en usein postaa matkoistani mitaan blogiini, sita pitaisi ehdottomasti alkaa tekemaan.

  xx

  VastaaPoista
 6. Hih, ihana kuulla, että en ole ainoa matkoilla sisustaja! Se on vaan niin kivaa!! Tällä kertaa lähti tavallista enemmän lapasesta, kun piti ostaa kylppärin matto, koska ihan tyylikkään näköinen betonilattia on niin järjettömän kylmä. Ai niin ja rikkalapio setti, kun täällä ei ollut mitään, millä saisi patongin muruset lattialta ;)

  Ehdottomasti Inaria jatkossa olisi kiva nähdä matkapostauksia blogissasi! Niiden kautta pääsee aina itsekin vähän fiilistelemään uusia paikkoja :)

  VastaaPoista
 7. Cool, two hype Haut Marais addresses :-)

  VastaaPoista