perjantai 28. tammikuuta 2011

Keittiö 3.0
Tässä erään lukijan toiveesta hiukan lisää kuvia keittiöstä, joka tällä kertaa on uudistunut isompien avohyllyjen ansiosta (ja tietenkin myös kaikki tavarat ovat vaihtaneet säännöllisesti paikkaansa ;).

Myös Liesituuletin sai kyytiä, koska ei sopinut sommitelmaan ;D Olen varautunut tiskaamaan kahvikuppeja useammin, jos ne nyt jostain syystä rasvottuvat enemmän. Mutta salaatti/keittopitoinen kotiruokavalio ei toisaalta ole rasittanut tuuletinta kovin paljon ennenkään.

Seuraava keittiöprojekti onkin pitkän astia/ruokakomeron uudelleen hyllytys.

9 kommenttia:

 1. Yksinkertaisen kaunista, mutta ei liian harkittua. Kaunista, tykkään valtavasti sun sisustustyylistä, uuden ja vanhan yhdistelyä modernilla tavalla. Astiat on paljon kauniimpia esillä kuin kaapissa. Lisää näitä kuvia! Välinepurkki/kannu on kaunis, taitaa kuulua harvinaisuuksiin, eikä ihan löydy joka kaupasta :).

  VastaaPoista
 2. Kivasti kirjoitettu, kiitos! :)

  Olen samaa mieltä tuosta esillä pitämisestä. Lisäksi koitan myös säilyttää ne kaapissa olevat asiat kauniisti, esimerkiksi kauniissa purkeissa tai laatikoissa. Nyt siinä on vain ollut tilanpuutteen ja 30-luvun syvien ja korkeiden hyllyjen vuoksi vähän haastetta, mutta toivottavasti kohta kaappi näyttää kauniimmalta myös jauhohyllyllä :)

  Kannu on sukulaistädin vanha hopeakermanekka. Aika harvoin tulee kaadettua kermaa tai maitoa hopeanekkaan, joten olen siirtänyt senkin suosiolla hyödyllisempään uusiokäyttöön.

  Jotakin sisustuslehteä selaillessani pysähdyin pari päivää sitten kuvaan, missä oli myös vanha puuhella ja sen päällä pari isoa antiikkilasipurkkia täynnä kauhoja ja muita keittiövälineitä. Näytti kokeiltavan hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Näyttää hyvältä!

  Olen ajatelut samanlaista projektia, mutta hellan päälle tuleva hylly on saanut paljon vastustusta lähipiiristä. Onko se toiminut hyvin? Lisäksi tarvitsisin pari alinta hyllyä kuivausritilöillä.

  Kuinka syvät hyllysi ovat + kuinka korkealla hellan päältä? Ja mistä löysit hyllyt ja hyllynpidikkeet? Kauniiden löytäminen on tuottanut minulle paljon päänvaivaa..

  VastaaPoista
 4. ihanan näköistä! kiitos kuvista :) pidän kovasti harmaa-musta-valkoisesta keittiöstä ja tästä saa kivasti lisäinspiraatiota oman keittiöremontin lähestyessä. kivasti yhdistetty vanhaa ja uutta.

  VastaaPoista
 5. Tässä vähän tarkempia tietoja kätevältä poikaystävältäni, jonka käsialaa hyllykön toteutuskin on :) Hyllyt kasattiin itse laudoista, koska halusimme keittiön alkuperäisten kaappien tyyliset lautahyllyt. Niistä tuli omasta mielestäni ihan täydellisen rustiikit! Olen myös varovaisesti vihjaillut, että tyyliin sopivasti voisi nikkaroida myös keittiönpöydän Ikean pukkijalkojen päälle :)

  Mutta siis, kaikki hyllytarvikkeet on hankittu Bauhausista. Seinään on ruuvattu kolme metallikiskoa, johon hyllynkiinnittimet saa haluttuun korkeuteen. Hyllyt ovat 126 cm pitkät ja 36 cm syvät. Hyllytasot on rakennettu kolmesta 1,5 cm paksusta ja 12 cm leveästä höylätystä lankusta. Lankut on tapitettu toisiinsa puutapeilla. Pinta on käsitelty yhden kerran valkoisella Osmo Colorin läpikuultavalla puuvahalla. Tarvikkeet maksoivat yhteensä noin 150 euroa.

  Alin hylly on noin 65 cm pöytätason yläpuolella. Aika näyttää miten paljon alin hylly rasvoittuu kokkauksen vuoksi. Varmaan sitä pitää useammin pyyhkiä, ettei rasva pääse pinttymään. Ehkä jonkinlainen klipsulla kiinnitettävä valo pitää asentaa alimmalle hyllylle, kun se meni liesituulettimen myötä.

  VastaaPoista
 6. vau! kaunis, kaunis keittiö! koska sulla on selvästi hyvä maku myös sisustusasioissa, niin kysyisin, mitkä sisustuslehdet ovat suosikkejasi? entä mitkä helsingin liikkeet tutustumisen arvoisia?

  aurinkoa!

  VastaaPoista
 7. Oi kiitos, mukavaa kuulla! :)

  Listaa tehdessä tajusin, että olen myös ilmeisesti myös sisustuslehtiaddikti ;D Säännöllisesti suomalaisista lehdistä luen Avotakkaa, Divaania, Glorian kotia, Kotia&Keittiötä ja Maalaiselämää, Ruotsista Sköna Hemiä, Elle Interiöriä ja Lantlivetiä, Englannista Elle Decoria ja Livingetc:tä, Ranskasta Côté Parisia ja Elle Decorationia.

  Helsingissä pidän erityisesti Sisustusliike Salista, Nougatista, Tikausta, Kartellista, Moko Marketista, Kämpästä, Casuarinasta, Swanista (sekä sitä vastapäätä Museokadulla olevasta kaupasta), Annes Past&Presentistä, Skannosta ja Boknäsistä, joka lauantaista haaveilumatkaa Fasaanin antiikkihalliin unohtamatta :)

  Kevätaurinkoa ja kauniita sisutuksia myös sinne!

  VastaaPoista
 8. Pidän valtavasti noista seinähyllyistä! Tärkeintä avohyllyjen valinnassa ei ole mielestäni hyllyjen ulkonäkö, vaan se mihin ne asennetaan ja mitä tavaroita niille laitetaan. Yksinkertaisista varastohyllyistäkin voi saada näyttävän yksityiskohdan sisustukseen, jos osaa käyttää niitä oikein. Harmaa tiiliseinä on myös upea!

  VastaaPoista