sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Cocktaileja ja eko-cocktail -laukkuja


Olin lauantaina ihanilla Cocktail-kutsuilla isolla C:llä. Nyt vaan harmittaa, että kamera jäi pienestä cocktail-laukusta kotiin..

Pöytä oli t ä y n n ä erilaisia cocktail-aineita ja tykötarpeita, joita sekä illan emännät että vieraat olivat hankkineet. Sekoittelimme ihanan makuisia - ja tietenkin myös näköisiä - juomia cocktai-kirjan resepteistä ja fiilispohjalta. Iloisesti minglaavat ihmiset, värikkäät cocktail-mekot, pikkumustat, smokkityyli, pienet cocktail-palat ja isot cocktai-sormukset sekä swing-klassikot = aivan huikean hyvä tunnelma! :)

Oma suosikkini oli illan toisen emännän ideoima, sulalta vadelmapehmikseltä näyttänyt ja kuningatartuutilta maistunut drinkki, jossa oli Parfait Amouria, vadelmalikööriä ja kermaa. Mukaan punainen cocktail-kirsikka ja vihreä cocktail-tikku, voilà!

Mojitot on viimeistään nyt niin nähty ja klassikkodrinkit ovat uusi musta! Toinen suosikkini oli 1920-luvulla muodikas Brandy Alexander: yksi osa brandyä (tai konjakkia, miksei calvadostakin) yksi osa kaakaolikööriä ja yksi osa kermaa. Juoma cocktail-maljaan ja päälle muskottipähkinää, joka muuten osoittautui loistavaksi cocktail-mausteeksi! Arvatkaa vain onko houkuttelevasti kuvitettu cocktail-opus nyt ostoslistalla?! Kyllä! Cocktail-kutsu -perinne pitää ehdottomasti saada takaisin :)Illan muotilöydös oli sohvalta bongaamani, vanhalla kartalla päällystetty käsilaukku, jota muuten muistutti Pariisissa ihastelemaani (mutta violettiin vivahtavan lakerikoristeen vuoksi hyllyyn jättämääni) YSL:n kevätkokoelman korkkipintaista clutchia. Mari, kenen laukku oli ihastuksen kohteena, paljastautuikin myös laukun suunnittelijaksi ja valmistajaksi!

First Crushin -laukku on tehty kierrätysnahasta ja paperista. S-kokoisessa laukussa oli kiva, vähän ylöspäin kapeneva muotoitu, pieni kahva, mutta myös hihna. Laukkua voi pitää siis kainalossa, kädessä ja olkapäällä. Oih, tahdon oman!! Pitää ehdottomasti piipahtaa pian Merimiehenkadun putiikissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti