keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Pariisin vintage kutsuu


Enää vajaa pari viikkoa Pariisiin!! Ja kuten aina, jatkan tälläkin kertaa kahden vintage- ikuisuusprojektini kanssa. Ensimmäinen on täydellinen Hermès-huivi ja toinen on täydellinen vintageturkki.

Second hand -liikkeistä sekä Kiliwatch että Yukiko kuuluvat Parisiin vakioreiteilleni, mutta ihaniin uusiin vintage-putiikeihin törmää jatkuvasti, kun vain kiertelee ahkerasti Marais'n ja Saint-Germainin katuja.

Unelmieni H-huivi on väreiltään ja kuvitukseltaan sellainen, että voisin kuvitella käyttäväni sitä oikeastaan kaiken kanssa. Perinteisen silkkihuivin sijaan olen alkanut kallistumaan viime aikoina talvisempaan silkkikashmiriin.Täydellinen vintageturkki on hiukan pörröinen ja polvipituinen. Tarvitsen ehdottomasti talvisen iltatakin ja viimeksi ennen joulua villakangastakissa oopperan aulassa hytisseenä, tulin siihen tulokseen, että parinkymmenen asteen pakkaseen ei ole asiaa cocktailmekossa ilman lämmintä turkkia. Edelleen hyvin palveleva kymmenisen vuotta sitten tamperelaisesta Kaunottaresta ja kulkurista löytämäni kelsiturkki on vuosien kokemuksesta lämmittäjänä ehdoton ykkönen, mutta monesti vähän liian hipahtava muuhun asuun nähden.

Ihaninta olisi tietenkin palata Pariisista Suomen tammikuun pakkasiin sekä täydellisellä turkilla että silkkikashmir-Hermès'llä varustautuneena :)


11 kommenttia:

 1. Hei Ulla,
  jokaisella naisella täytyy olla myös ainakin yksi silkkinen Hermès-huivi! :) Niissä täytyy olla taikaa, Hermèsin silkkihuivin kanssa mikä tahansa asu on chic. En todellakaan tiedä miten ne sen tekevät, esim. muuten todella ihanilla Pucci-huiveilla ei ole samaa efektiä. Luulen että Hermèsillä jokaiseen valmistettavaan tuotteeseen lisätään ennen putiikin hyllylle pääsemistä hippunen jotakin taikapölyä!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Pariisin-matkaa ja onnea ihanuuksien etsintään!
  Kiitos edellisen postauksen kirjavinkistä. Mitfordin tytöt on minulle uusi tuttavuus, oli pakko googlettaa mistä on kyse. Varmasti kiehtova kirja.

  Marde

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä, Anna, että silkkinen Hermès on kyllä niitä joka naisen vaatekaapin must have -juttuja. Mutta nyt vähän näyttää siltä että ensimmäinen Hermès'ni ikinä (!) sisältäisi myös vähän kashmiria :)

  Ja suosittelen tosiaan Mitford-kirjaa :) Yleensä en meinaa jaksaa elämäkertoja loppuun asti, mutta Mitfordit on kirjoitettu hyvin ja kauniiden sisarusten elämään on helppo alkaa eläytyä jo ensimmäisiltä sivuilta.

  VastaaPoista
 4. Ah etsin edelleen sellaista Hermès-cashmereiä josta pitäisin, ehkä siitä tulisi projektimme!? 19. p alkaa soldes Hermès;)

  VastaaPoista
 5. Turkkia juntimpaa asustetta saa hakea.

  VastaaPoista
 6. Oh, no!! Mä lennähdän Pariisista pois just 18.1.! Mutta kashmir-Hermès -projekti käynnistyköön :)

  VastaaPoista
 7. Ah! Pääseekö matkalaukussa mukaan? Pariisin vintage-butiikit on maanpäällinen taivas! :)

  Ps. Löysin juuri blogisi blogilistalta! Tulen kylään uudelleenkin! ;)

  Mervi
  http://myfriendjules.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Mun silkkinen Hermès -huivini on musta-kultainen ja vaikka alun perin ostin sen juhlakäyttöön niin jotenkin se eksyy jatkuvasti kaulaan, myös arjessa. Huivi on niin paksua silkkiä että se, myös ilman kashmiria, lämmittää ihanasti.

  (Kysymäsi nahkahousut on Jimmy Choo for H&M -mallistosta. Ja kyllä, ne ovat täydelliset!) :)

  VastaaPoista
 9. Kiva Mervi, että löysit Bellevilleen :) ja tervetuloa toistekin! Kiitos myös omasta blogilinkistäsi, löysin itsekin uutta seurattavaa :)
  Lupaan tehdä ainkin parhaani, että matkalaukussa tulee kotiin vintage-tuomisia ja raportoin niistä sitten heti tänne :)

  Mulle kävisi myös varmaan Hermès'n kanssa niin, että käyttäisin sitä kesät, talvet, arkeen tai juhlaa :) mutta hyvä kuulla, että myös silkissä tarkenee!

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa hyvältä :) Kuvia odotellssa!
  Mervi

  VastaaPoista