tiistai 14. joulukuuta 2010

Kristallisade joulukuussa

Olen käynyt parina päivänä ihailemassa alakerran sisustusliike iO:ssa valmistuvaa Kristalliputous -valaisinta. Vaikka olen tassutellut kauppaan superlämpimässä vintageturkissani ja Uggeissa, kristallikaunotar on saanut joka kerran ihon kananlihalle.

Tapani Kivekkään yhdessä asiakkaansa kanssa suunnittelemassa lampussa on kahdella kehällä melkein 60 metriä käsinhiottuja egyptiläisiä kristalleja.

Myös lampun kehikko on teetetty mittatilauksena ja kaikki "lampputekniikka" jää siististi sen sisään. Koska Kristalliputous on enemmän veistoksellinen esine kuin varsinaisesti huoneen valaisua hoitava lamppu, on tunnelmaa säätelevä himmennin tässä kohtaa must.

Mallikristalleja ihastellessani kuvittelin mielessäni myös messinginväriseen kehikkoon tehdyn sammaleen- tai jopa smaragdinvihreän pikkuputouksen.

Ja jos joskus asunnossani olisi tällainen erkkeri ja olisin saanut myös toteutettua haaveeni art deco -henkisistä sisustuselementeistä, marssisin välittömästi Tapsan liikkeeseen ja tilaisin oman Putokseni.
Sama juttu tällaisen portaikon suhteen :)

2 kommenttia:

  1. oih, mä haaveilen kans noista portaista!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia! Asun kairossa ja taalla nakee valilla upeita art deco - aarteita, jotka ovat jollain ihmeen tavalla selvinneet nykypaivaan asti. Oikeita herkkuja.

    xx

    VastaaPoista