keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Vaatekaapin vakiot

Eräs lukija toivoi, että listaisin, mitä mielestäni jokaisen naisen vaatekaapista pitäisi löytyä. Haastava, mutta mukava aihe! :) rajaan tällä kertaa syksyyn ja talveen ja yritän muistaa palata keväällä kevät/kesä -vaatekaappiin. Ja en nyt tällä kertaa edes yritäkään miettiä kaikkia mahdollisia -jokaisella naisella pitäisi olla housujakkupuku -tarpeita, vaan keskityn siihen, mitä omasta vaatekaapistani löytyy aina vakiona.

1. Hyvin istuvia hameita. Erityisesti mustat, hiukan polven yläpuolelle jäävät hameet, joissa on jotain mielenkiintoista - veistokselliset taskut tai vähän erikoisempi vetoketju. Arkena hame toimii väljästi laskeutuvien silkki- tai sifonkipaitapuseroiden tai neuleen kanssa ja iltamenoissa topin parina. Tämän hetken suosikkini ovat Filippa K:n ja Max&Co:n

2. Mekot. Suurin osa omista vaatteistani on mekkoja, tai tunikoita. Joka tapauksessa sellaisia, jotka voi yhdistää Wolfordin 50- tai 80-denierisiin. Diane von Furstenbergit mekot ovat ihanan ajattomia ja ajankohtaisempia löytyy usein Zarasta. Tunikamaisempia väljiä neuleita, joita käytän mekkomaisesti, olen löytänyt usein Filippa K:lta. DVF:n lisäksi kivoja juhlavampia mekkoja on usein Tiger Of Swedenillä ja Tara Jarmonilla sekä Valkoisessa Elefantissa.

3. Neuletakki. Erityisesti pitkä ja hiukan väljänmallinen, hameenhelman mittaan yltävä toimii monissa asuissa. Alle toppi tai pusero. Lyhyemmät ovat käteviä lähinnä niin, että ne lämmittävät takin alla, mutta ne voi riisua myöhemmin pois. Löytöjä olen tehnyt Tara Jarmonilta, Designers Remixiltä ja Selectedistä.

4. Topit ja camisolet. Laadukkaat valkoiset, mustat ja hennon roosat topit toimivat iltaisin sellaisenaan hameen kanssa ja päivällä neuletakin alla. Filippa K on oma kestosuosikkini. Rosemunden silkkicamisolet on käteviä ohuiden sifonkipuseroiden alla ja pidempi malli käy myös alusmekosta.

5. Alusvaatteet. Laatu ja kivat yksityiskohdat ovat se juttu. CK ja Chantal Thomass ovat omat suosikkini. Alushameet ja -mekot ovat ohuiden mekkojen kanssa must!

6. Sukat. Wolford ja Falke tekevät parhaimmat. Molemmilta löytyy laadukkaat perusjutut ohuista, kärkivahvikkeettomista ihonvärisistä ja mustista stay upeista, trendikkäitä kausimalleja ja W:llä erityisesti parhaat löytämäni mustat tai ruskeat matat 50-denierin stay upit ja 80-denierin sukkikset.

7. Asusteet. Huiveja ei voi olla liikaa, mutta niissäkin kannattaa panostaa laadukkaaseen villaan, silkkiin, kashmiriin ja puuvillaan. Eikä vöitä tai riipuksia tai rannekoruja. Koruja kannattaa ehdottomasti tähyillä vintage-putiikeista ja nettikaupoista. Muhkea miesten metallikello on myös must. Michael Korsin kellot ovat tyylikkäitä ja kohtuuhintaisia.

8. Kengät. Arkikäyttöön sopivat hiertämättömät bellerinat, kuten Tory Burchit tai Chanelit, napakat nilkkurit, Vaga Bondilla on usein hyviä, parit hyvät korkosaappaat - oma suosikkini on Tod's, ja ainakin yhdet korottomat, joista esim. Nilsonilla on joka talvi hyvät valikoimat. Täydellisesti istuvat peruskorkokengät, esimerkiksi Christian Louboutinit, muuttavat käsityksen koroilla kävelemisen vaikeudesta. Mukavalestisiä katseenkääntäjiä tekee mm. Filippa K, Victor&Rolf, Barbara Bui, Versace ja Jimmy Choo.

9. Laukut. Kevyt shopperi, kuten Vanessa Bruno tai LV toimii kaupungilla, reissussa ja jooga- tms. kamppeiden kuljetuksessa. Omaan tyyliin sopiva luottolaukku, itselläni Balenciaga, Chanel ja YSL, toimii asussa kuin asussa. Iltakäytössä clutchit ovat tyylikkäimpiä. Vintagena löytää kivoja, Sergio Rossin kovakuoriset pikkuclutchit ovat edullisempia versioita Bottega Venetan Knotista ja myös Roger Vivier -clutch on ikuinen.

10. Takit. Trenssit ja villakangastakit. Takkejakaan ei voi olla liikaa, koska ne väkisinkin muodostavat kylmillä säillä useimmiten koko asun perustuksen. Itse olen ihastunut väljän mallisiin villakangastakkeihin, joista parhaimmat olen löytänyt Tara Jarmonilta. Tiger of Swedenillä ja Patrizia Pepellä on taas ollut usein hyvin istuvia, vyöllisiä villakangastakkeja. Burberryn lisäksi Max Marassa on kauniisti istuvia trenssejä ja Selectedissä trendikkäästi mukailtuja versioita klassikkotrenssistä.

1 kommentti: