keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Ranskalaisuutta etsimässäEräs lukija kyseli minulta vinkkejä pariisilaiseen tyyliin - ihanaa, pääsen pyynnöstä lempiaiheeseeni!

Pariisilainen tyyli on aina taidokas sekoitus ei ehkä heti ensi katsomalta yhteen sopivia asusteita, mutta samalla elegantin yksinkertainen. Pariisilaisten osaamisaluetta on myös aina mukavalta ja huolettomalta näyttävä pukeutuminen. Pariisilaiset seuraavat aikaan ja viimeisiä muodin tuulia, mutta näyttävät silti aina pariisilaisilta.

Tässä aluksi inspiraatioiksi muutama ranskalainen lempibloggaajani ja sitten syksy-talvi -kokoelmien parhaita paljoja omilta Ranskan suosikkimerkeiltä.

1. Väljyys. Pariisilaiset rakastavat väljiä, mutta kauniisti laskeutuvia vaatteita. Erityisesti naisellisen ohuet paitapuserot, ohuet kashmirneuleet ja väljät tai viittamalliset takit ovat tyylin kulmakivi.

2. Kerrospukeutuminen. Kerrokset alkavat jo kauniista, ohuista alusvaatteista sekä silkkisestä alus-camisolesta ja jatkuvat hulmuhelmaiseksi topiksi tai paitapuseroksi, neuleeksi, takiksi, huiviksi jne.

2. Mustat sääret. Mattapintaiset, peittävät sukat - mielellään laatua jo kauas huokuvat Wolfordit tai Falket- antavat nopeasti tyylille ranskalaista ilmettä.

3. Minimalistiset alaosat. Kapea kynähame, kapealahkeiset housut, tai ihan vain ne tummiin sukkiin verhotut sääret korostavat pariisilaisten arvostamaa vartalon siroutta väljien yläosien vastapainoksi.

4. Kengät. Nilkkurit, ballerinat, nilkkaremmilliset paksukorkoiset korkokengät tai korottomat, pehmeät mokkasaappaat kuuluvat pariisilaisunivormuun.

5. Vintage. Pariisilaiset tekevät tyylistään mielellään persoonallisen, vaikka pienilläkin asioilla. Moni suosii vintagekoruja, -laukkuja ja -vöitä, koska ne ovat tällä hetkellä uniikkejä eikä niitä kävele vastaan joka toisen vastaan tulijan päällä. Paitsi että joka toisella on jokin saman henkinen vintage-villitys, kuten puoliturkki, silkkihuivi, kasarisaapikkaat tai messenger-laukku.

6. Väreistä musta, harmaat, ruskeat, nudet, tumman sininen, sinapin keltainen, vanha roosa, viininpunainen ja luonnonvalkoinen ovat kaudesta toiseen Pariisilaisten suosiossa.

7. Laukut. Pariisilaisten laukut näyttävät aina rennoilta. Chanelit, YSL:t, Balenciagat ja Celinet ovat suosittuja, mutta pelkistetyimmissä malleissaan. Juuri nyt kaikilla on kuluneen pehmeä, konjakin ruskea olkalaukku. Kestosuosikki on Vanessa Brunon Shopperi.

8. Materiaalien sekoittaminen. Pariisilainen ei pelkää yhdistää peljetteja karheaan lampaanvillaan, ohutta sillkiä tweediin tai kashmiria nahkaan. Ylipäätään materiaalit ovat tärkeitä. Etenkin jos asu on yksinkertainen, huomio kiinnittyy laadukkaisiin materiaaleihin tai kankaiden kiinnostaviin pintoihin ja niiden yhdistelmiin.

9. Neuleet. Pariisilaiset rakastavat ylellistä kashmiria ja lämmintä villaa. Neulepuserot, -takit, -housut, -huivit, -hanskat, ja -myssyt ovat kaupunkilaisten intohimo. Etenkin soldesien, eli alejen aikaan, pisimmät jonot ovat paitsi isojen tavaratalojen luksuskenkäosastoilla, myös laadukasta kashmiria myyvissä putiikeissa.

10. Inspiraatiot. Pariisilaiset ovat yhtä mielellään katsottavia kuin katsojiakin. Kaupunkilaiset pukeutuvat herättääkseen ihailua ja pysähtyvät myös mielellään kahviloiden terasseille katsomaan muiden ohikulkijoiden catwalkia. Etenkin nuoret naiset tuntuvat ahmivan tyylikkään vastaantulijan asusta pieniäkin yksityiskohtia myöden kaikki vaikutteet ja kysyvät usein suoraan, mistä se ja se charmant vaate tai asuste on hankittu.

No niin, tässä muutamia heti mieleen tulevia asioita. Tarkennan kyllä lisää, jos kysytte! :)

10 kommenttia:

 1. Hei,

  Kiitos, että toteutit juttutoiveen. Ah, ihanaa pohdintaa.
  Jos vaan jotain aiheeseen liittyvää tulee mieleesi vielä, niin jatka samaan malliin vaan! Ihanan inspiroivaa!

  Maria

  VastaaPoista
 2. Tää oli mielenkiintoinen ja inspiroiva. Tekisitkö samanlaisen listan joistain muistakin kaupungeista? Lontoo, New York? Tukholma?

  Anna

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä postauksesta. Se oli tosi hyvin kirjoitettu ja ihanan analyyttinen. Pesee monet printtinaistenlehtien jutut 6-0.

  VastaaPoista
 4. Hauska muuten että kaikilla noilla sun suosikki blogisteilla on samanlaiset hiukset. Jos muuten tiedät jotain hyvää nettikauppaa mistä saisi laadukkaita kashmirvaatteita, saa vinkata.;) Kiva postaus, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että ranskis-vinkit ovat inspiroineet!! :)

  En kyllä tiedä onnistuisiko vastaavanlainen analyysi muista kaupungeista. Pariisi on niin tuttu, koska olen itse asunut siellä ja matkustanut sinne niin monta kertaa, että jotakin yhteen summattavaa on tarttunut mieleen ja toivottavasti vähän omaankin tyyliin ;) Mutta ehkä New Yorkista voisin koittaa viritellä jotain samantapaista.

  Totta Rachel, en ole itsekään aikaisemmin ajatellut, että tosiaan kampaus on kaikilla noin samanlainen! :) Mutta malliesimerkki ihanista, pariisilaista hiuksista!

  VastaaPoista
 6. Ihanan inspiroiva juttu ja muutenkin olipa hauska lukea tama kun juuri tanaan juttelin 7v tyttareni kanssa Ranskasta ja kuinka ihanaa olisi paasta Pariisiin! 7v sanoi haluavansa ison hameen Ranskan matkalle kun ranskalaiset kuulemma kayttavat sellaisia :-)

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Mitkä muut tuotteet kuin mainitsemasi Vanessa Brunon shopperi luuluvat mielestäsi Pariisi-tyyliin?

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanasta jutusta! Olisiko sulla jotain hyviä Pariisin shoppailuvinkkejä? Olen lähdössä sinne parin viikon päästä :)

  VastaaPoista
 9. Ihania, haastavia kysymyksiä! :) Pariisilaisuutta edustavat ainakin Repetton ja Lanvinin ballerinat, Zadig&Voltairen kashmirneuleet, Petit Bateaun raitapuserot, Eresin alusvaatteet, YSL:n Downtown -laukku ja Lolita Lempickan tuoksut.

  Tavarataloista lempparini on Bon Marché -missä saa nopeasti silmäyksen kaikkeen, mitä huippumuodissa ja trendikkäissä katumerkeissä tapahtuu.

  Tässä joitakin kauppoja, joihin itse pyhiinvaellan lyhyemmälläkin Pariisin matkalla:
  Tara Jarmon 8 Rue du Four
  - Erityisesti mekot ja takit ovat naisellisesti leikattuja veistoksia.
  Aridza Bros 5 Rue des Canettes
  - Edullisempia boho-tunikoita & persoonallisia boho-laukkuja
  Vanessa Bruno 25 Rue Saint-Sulpice
  - R a k a s t a n Vanessa Brunon casul-luksus -tyyliä
  Maje 24 Rue Saint-Sulpice
  - Erittäin pariisilaista tunnelmaa henkiviä vaatteita ajan hermoilla.
  Bel Air 33 rue du Four
  - Edullisempi merkki, joka on sekoitus Vanessa Brunon, Sandro Majen ja Isabel Marantin tyyleistä
  American Retro 37 Rue Etienne Marcel
  - Tyylikkäitä perusvaatteita ja kivoja oivalluksia
  Et Vous 6 rue des Francs-Bourgeois
  - Edustaa selkeää pariisilaistyyliä
  Sandro Marais 50 rue Vieille du Temple
  - Mukavaa pariisilaispukeutumista
  Zadig & Voltaire 44 Rue des Francs-Bourgeois
  - Himoittuja kashmirneuleita ja muodikkaita asusteita
  Isabel Marant 1 rue Jacob
  - Luksu-boheemia pariisilaismuotia
  Gas Bijoux 10 Rue Bachaumont
  - Herkullisia korvakoruja ja siroja rannekkeita
  Christian Louboutin 38/40 Rue de Grenelle
  - Kenkämekka
  Kiliwatch 64 Rue Tiquetonne
  - Ajankohtaisimmat vintage-villitykset
  Yukiko Vintage Paris 97 Rue Vieille du Temple
  - Luksus-vintagea, kuten Hermès'n laukkuja
  Didier Ludot 24 Galerie Montpensier
  - Vintagemekka, josta löytyy red carpet -tasoisia vaatteita
  Iris 28 rue de Grenelle
  - Täydellisellä maulla valittuja kenkiä eri muotisuunnittelijoilta
  Kabuki 13 Rue de Turbigo
  - Kaikkea himoittavaa ja kallista Missonin huiveista Balenciagan laukkuihin

  Kivoja kauppoja täynnä olevia shoppailualueita ja -katuja:
  Galerie Montpensier, Rue Vieille du Temple, Rue Saint-Sulpice, Rue Grenelle, Rue du Faubourg Saint-Honoré

  Tässä siis joitakin, mistä on hyvä aloittaa, Toivottavasti Elisa matkastasi tulee ihana ja teet paljon loistolöytöjä!! Kerro terkut Pariisille!

  P.S Nyc Fashionista, minäkin muistan ikuisesti vuonna 2005 Châteletin metroasemalla näkemäni täydellisen pariisittaren, joka oli yhdisänyt leveähelmaisen (ja siis ison ;) paljettikoristellun, luonnonvalkoisen hameen mustaan biker-rotsiin ja saappaisiin. Ahmin tyyliä ilmeisesti niin ahnaasti, että näky on edelleenkin elävästi edessäni! :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos tuhannesti vinkeistä! Kerron terkut :)

  VastaaPoista