keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Pullotetut puhtaat valkeat lakanat

Ole tehnyt paria juttua syksyn uutuustuottuoksuista ja vaikka mukana on tänäkin vuonna muutama taatusti käyttöön jäävä helmi, on kuitenkin ihanin ja kirjaimellisesti freesein tuoksukokemus ollut Clean.

Niistä pyykkinarulla kuivuneista puhtaista valkoisista lakanoista tai äidin vastamankeloimiin pussilakanoihin pujahtamisesta inspiroituneet tuoksut ovat yksinkertaisesti vähän kuin pullotettuja tuoksumuistoja - nostalgisia, lohdullisia ja puhtaita. Tuoksun lisäksi hoitavaa puuvillaa on käytetty raaka-aineena suihkugeeleissä ja vartalovoiteissa. Muutenkin koostumukset on kiitettävästi karsittu turhista, keinotekoisista kemikaaleista. Puhdas ajatusmaailma näkyy myös rauhallisuutta henkivissä pakkauksissa, joita katselee omassa kylppärissä ja yöpöydällä mielellään.

Fresh Laundrystä on tullut etenkin sunnuntaipäivä sekä Hot Jooga -tuoksuni, koska se ei ole millään tavalla häiritsevä vaan pikemminkin rauhoittava. Warm Cotton -suihkugeelin turvallisessa tuoksussa taas on ihana päättää iltasuihku ja peitellä iho höyhensaarikunton samalla puuvillantuoksuisella kosteusvoiteella.

Eilen muuten bongasin Unioninkadun Hot Jooga -salille myyntiin ilmestyneet Acorellen luomutuoksut. Testasin Jardin de Thés -tuoksua kämmenselkään ja nuuhkuttelin sitä moneen kertaan asanoiden välissä. Myöskään siinä ei ollut mitään häiritsevää, vaan se tuoksui puhtaan rauhoittaville kasveille, laventelille ja bergamotille. Luultavasti sellainen täytyy hankkia vaihteluksi Fresh Laundrylle.

2 kommenttia:

 1. Fresh Laundry, ei ole sen tuoksun tuoman fiiliksen voittanutta. (paitsi ulkoa kerätty pyykki) Clean rokkaa, jostain syystä noita tuoksuja tulee käytettyä melko kausiluontoisesti, kun muut tuoksuni ovat säännöllisessä käytössä. Tykkään niistä kyllä kovin.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Aluksi en päässyt ollenkaan sisälle sarjan käsittääkseni ensimmäisen tuoksuun, Cleaniin, joka siis jäljittelee saippuantuoksua.

  Itse käytän oikeastaan vain Marseille-saippuaa, joten en tunnistanut tuoksua joka on jollakin tapaa makea. Viikonloppuna maalla tuoksumuistot kuitenkin terästyivät ja muistin mummun käyttämät saippuat, joiden pakkausta koristi kauniin naisen kuva. Olisikohan merkki ollut Lux.

  Joten nyt kun nuuhkuttelen Cleania mieleen tulee mummulan lauantaisaunat, mummu ja mummun pehmeä saunatakki ja saunan jälkeinen hetki peilipöydän vieressä, kun äiti rullasi mummun hiukset papiljotteille. Ihan parasta!! ♥

  Ihanaa syysviikonloppua! :)

  VastaaPoista