tiistai 28. syyskuuta 2010

I heart Jane Birkin
En vain pääse yli siitä hämmästyksestä, miten täydellinen ja ajaton Jane Birkinin tyyli on ollut!! Käytännössä kaikki kuvienkin asut voisivat olla tätä päivää. Ajankuva näkyy pikemminkin Serge Gainsbourgin lepattavissa lahkeissa tai kirkuvan pinkeissä paljettitakeissa.

Tajusin myös vasta nyt, miten paljon Jane on käyttänyt tuota söpöä pyöreää koria, käytännössä ihan missä vain! Ei voi muuta kuin ihailla ja miettiä, voisiko itsellä olla koskaan jotain noin signature-asustetta..

Elokuva-arkistossa starttaa huomenna Serge Gainsbourgin elokuvien sarja Je t'aime moi non plus -klassikolla, ja jatkuu pitkin syksyä eri elokuvilla, joissa Janekin nähdään aika monessa. Itse yritän käydä katsomassa niin monta kuin ehdin!

Myös R&A -festareilla Suomen ensi-iltansa saanut Gainsbourg pyörii nyt elokuvateattereissa. Elokuvan DVD on pian tipahtamassa myös postilaatikostani, joten mukava ranskankielen tasokoe on myös tiedossa ;)


Kuvat: RDujour

5 kommenttia:

 1. Hitsit kun mulle tuli kauhee himotus tuollaista tukkaa kohtaan, hah ja just viimeksi leikkasin yli kymmenen senttiä pois. Ei kun siis kasvattamaan. Miksiköhän sitä aina haluaa jotain muuta kuin mitä ittellä just sillä hetkellä on. Nää on varmaan vaan naisten ongelmia.

  VastaaPoista
 2. Janen tyyli on kyllä ihana! Tosiaankin toimii tänäänkin.

  Mutta mun mielestä Sergenkään tyyli ei jää yhtään Janesta jälkeen, ei edes vaaleanpunainen paljettibleiseri. Sehän on pirun pähee! Tyylikäs mies, sitä hän kyllä oli.

  VastaaPoista
 3. Janella on varmaankin ne alkuperäiset pariisilaisiksi kutsumani hiukset, juurikin se otsatukka ja pitkät, vähän latvoista taipuvat hiukset.. yksi täydellisimpiä kampauksia, mitä tiedän!

  Ja olen samaa mieltä, että Serge on ehdottomasti tyylikäs mies! Tarkoitin lähinnä, että joissakin kuvissa Sergen vaatteissa on enemmän omalle ajalleen tyypillisiä juttuja, kuten ne levenevät lahkeet, jotka toimivat taas aika harvoin tässä ajassa. Mutta esimerkiksi nahkatakki ja taskuliinat ovat aina ajassa! :)

  VastaaPoista
 4. I love you! Tuo kori on niin chic, ja ajattele vaan että hän on ispiroinnut Birkin-laukkua <3

  VastaaPoista
 5. :) mä käyn vähän välillä katsomassa mitä ihanuuksia oot tällä kertaa löytämässä, jatka samaa rataa! Mutta niin varmaan jatkatkin! ;)

  Mä inspiroidun kuvista niin paljon, että haluan keksiä itselleni jonkun signature-jutun, ei ehkä kori kuitenkaan, ja ehkä isona inspiroida jotain laukkua ;D

  VastaaPoista