tiistai 24. elokuuta 2010

Mitä Catherine Deneuve tekisi?

Jos ulkona sataa tai näyttää siltä, että päivän aikana voisi sataa, olen vuosikaudet raahannut mukanani kunnollista pitkää sateenvarjoa. Myös ulkomaille, vaikka jokaisessa check-inissä jännitän, ymmärtääkö lentoyhtiön virkailija, että en aio kaapata teräväpiikkisellä sateenvarjollani lentokonetta, mutta että laadukkaan sateenvarjon lähettäminen ruumaan tietäisi sen väistämätöntä loppua. Toistaiseksi olen saanut puhuttua sateenvarjoni mukaani.

Pitkä sateenvarjo on monesti tiellä ja sitä on hankala käsitellä. Joskus se keikkuu mukana turhaan koko päivän. Silloin mietin, että mitä Catherine Deneuve tekisi Cherbourgin sateenvarjot -elokuvassa. Ei ainakaan valitsisi kokoontaitettavaa haitarimallia. Ja jos sattuu satamaan, on ihana tunne suojautua kerralla napakasti aukevan ison sateevarjon alle, säälittävästi pieniä siipiään räpistelevän minivarjon sijaan.

Nykyisen mustan, sirovartisen Burberryn sateenvarjon hankin New Yorkin lippulaivaliikkeestä, joka tuli ensimmäisenä vastaan, kun varjottomana pakenin rankkasadetta. Se on kulkenut uskollisesti mukana on neljä vuotta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti