tiistai 10. elokuuta 2010

Jos jo ihan vähän jotakin villaista?

Harmittaa, että olen unohtanut jostakin ulkomaisesta muotilehdestä lukemani loistavan määritelmän uuden muotisesongin ennen aikojaan aiheuttamalle tiettyyn tyyliin pukeutumisen tarpeelle, jotain muodin omaan Seasonal Affective Disorderiin päin.

Kun tulevan syksyn ja talven muotia on alkanut vähitellen fiilistellä jo muotiviikoilta, kesävaatteet kyllästyttävät, kaupoissa on ihania uusia syysjuttuja ja kun vielä ensimmäiset syksyiset editorialit alkavat ilmestyä lehtien sivuille, päällensä haluaa välttämättä pukea villaa, tweediä, myssyjä, huiveja ja saappaita - näyttipä lämpömittari sitten mitä tahansa. Muodin vuodenajoissa kun eletään jo ehdottomasti syksyä. Sama toistuu toisin päin keväisin.

Ja joka vuosi käy sama juttu. Ensimmäisestä edes pikkuisen koleammasta syyskesän aamusta innostuneena kiedon kaulaan muhkean villahuivin ja vedän mekon päälle tweed-jakun. Hetken olo tuntuu aivan mahtavalta ja vihdoinkin jotenkin oikealta - vähän niin kuin olisi päässyt eroon jet lagista. Mutta siinä vaiheessa kun aurinko alkaa porottaa pilvettömältä taivaalta ja lämpö nousee melkein hellelukemiin, putoaa hikipisaroidensa kanssa maanpinnalle. Vaikka hetken oli tuntenut ihan pientä ylivertaisuutta edelleen shortseissa, lyhythihaisessa paidassa ja kesäväreissä kulkevaa vastaantulijaa kohtaan, tunteekin olonsa pelkästään typeräksi. Kuulostaako yhtään tutulta?

Mutta iltaisin saattaa tulla viileää - on se mahdollista :) esimerkiksi tulevana Flow-viikonloppuna. Joten annan itselleni luvan fiilistellä villaa ja viimeistään viikonloppuna otan laukkuun mukaan jotain ihanaa lämmintä :)

Toisaalta, en voi olla muistamatta myös sitäkään kertaa, kun vuosia sitten jonotin kaverini kanssa lokakuisena iltana baariin: itse tärisin open toe -kengissä, hän muistaakseni t-paidassa. Tulimme kuitenkin yksimielisesti siihen tulokseen, että eiköhän se kesä mennyt jo :D.

Toisaalta, saa nähdä miten nyt niin must have open toe -nilkkureilla sinnitellään tänä vuonna syyssateessa, varpaat kohmeisina ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti