tiistai 13. heinäkuuta 2010

Äkkilähdöt


Kesä on täynnä spontaaneja äkkilähtöjä, useimmiten ihan vain lähelle - maalla ostosreissulle tilamyyymälään, rannalle kavereiden kanssa tai vaikkapa vain nopeasti jonnekin puutarhaan katsomaan siilivauvoja - joskus kauemmaksi. Joka tapauksessa vaatteiden ja asusteiden pitää olla helppoja, toisiinsa sopivia ja nopeasti saatavilla, koska useinkaan kaunista kesäpäivää ei halua eikä ehdi tuhlata vaatteiden miettimiseen.

Mökillä on muodostunut hyväksi havaituksi tavaksi kerätä jokatilanteen hellemekkoja, sharonkeja ja tunikoita nizzalaiskassiin, josta voi napata bikineidensä päälle nopeasti minkä tahansa vaatteen.
Olen kyllästynyt siihen, että kaulakorut menevät solmuun itsekseen ja keskenään. Säilytän niitä juuri tämän syyn takia ison metallitarjottimen reunalla. Aioin vielä tänään Helsingissä käydessäni tuoda pidempiä matkoja varten jokaiselle erikseen ohuen korupussukan. Ei enää selvittämättömiä sotkuja tähän elämään, kiitos! :)

Esillepanossa on puolensa, kun näkee nopeasti, mitä kaikkea on mukana ja valinnan voi tehdä fiiliksen mukaan.
Osa rannekoruista, sormuksista ja korviksista on lajiteltuna pussukoihin, mutta niistäkin näkee sisällön kätevästi läpi.
Rantakassi on koko ajan valmiiksi pakattu. Rottinkiseen termoskassiin ei tarvitse lisätä kuin vesipullo.
Myös kesälukemisen pitää olla helposti saatavilla. Jotain asiaa, jotain hömppää ja jotain valaisevaa - kirjat vaihtuvat, mutta kesäkirjaston kokoonpano pysyy samana :)
Päiväkirja, muistilaput ja mustakantinen Moleskinen muistikirja ajatuksia, haaveita, listoja ja muistettavia asioita varten kulkevat mukana minne menenkin. Kalenteri on lomallakin lähellä, että sen voi täyttää kivoista kesäasioista :)
Ja viimeiseksi aurinkolasit, eh voilà - valmiina lähtöön! :)

Loppukevennyksenä vielä ne puutarhan siilivauvat, Victor & Rolf, joiden elämää ja päivä päivältä piteneviä retkiä seurataan joka päivä vanhempieni kanssa.

Heti aamuisin, kun menen alakertaan, saan raportin siitä, missä Victor ja Rolf nyt menevät ja onko jompikumpi löytänyt kastematoa tai syönyt äidin laittamaa siilisapuskaa :)

Siileistä pienempään, Rolfiin, olen tutustunut paremmin. Rolf taapertaa välillä viltille päiväunille tai rentoutuu kämmenelle hetkeksi lepuuttamaan ja jatkaa kohta reissujaan. Suloisin olento ikinä!! ♥

4 kommenttia:

 1. Voi mika siili-ihanuus :-) Sai mut hyvalle tuulelle

  VastaaPoista
 2. Siili! Ihanaa! Kesa!

  Inariakin haluaa epatoivoisesti Suomeen lomalle. Se toteutuu vasta kuun lopulla.
  x

  VastaaPoista
 3. Itsekin tulen välittömästi ihan superhyvälle tuulelle, kun pikkusiili tupsahtaa jostakin näkyviin :). Ja tällä hetkellä niitä on pihapiirissä neljä! Ilmeisesti pienet Dolce&Gabbana liittyivät Victorin&Rolfin seuraan ;D

  VastaaPoista