maanantai 14. kesäkuuta 2010

Kodin henki
Kotini on yhtä pientä tilaa, joten olen koittanut pitää värit aika selkeinä - harmaata, mustaa, valkoista ja tummaa puuta. Grafiitin harmaiksi maalatut seinät eivät itse asiassa tunnu pienentävän tilantuntua -kuten moni väripäätökseni jälkeen ensimmäisenä arveli- vaan antavat ainakin omasta mielestäni selkeät kehykset muille asioille. Tietenkin valkoista pitää olla myös aika paljon, ettei mene liian synkäksi.

Futon siirtyi juuri viikko sitten kirja- ja lehtihyllyn eteen. Ehkä olen näin unissani vähän lähempänä unelmiani :)
Työpiste vaihtelee tunnelman mukaan, mutta silloin tällöin läppäri majailee mökiltä tuodulla vanhalla kirjoituspöydällä.


Säilytys on pienessä asunnossa haasteellista, koska väittäisin että turhat tavarat on jo ihan oikeasti karsittu. Siksi joka paikassa on koreja, hattulaatikoita ja rasioita. Olkikasseihinkin mahtuu kätevästi kaikenlaista ja huonekorkeus kompensoi vähän neliöiden puutetta, tosin sillä miinuksella että tikkailla joutuu keikkumaan useita kertoja päivässä..

Viime aikojen paras kodinparannusidea oli laittaa eri väriset ja pituiset kaulakorut eteisen seinälle naulakoihin ja kumota ahkerimmassa käytössä olevat isot rannekorut kulhoon. Sormuksille, korviksille ja pienille rannekoruille on omat pikku laatikkonsa. Kun korut eivät ole jatkuvasti jossakin laatikon pohjilla tai solmussa keskenään, niitä tulee käytettyäkin vähän vaihtelevammin.
Avokeittiössä lempiyksityiskohtani ovat, Coco Chanelia esittävä postikortti (joka peittää vanhan naulakon paikkaa), neliön muotoinen posliiniallas ja harmaaksi maalattu tiiliseinä. Vanha puuhella ei valitettavasti ole toimintakunnossa, mutta säilytän luukkujen takana mm. viinipulloja :)
Kylpyhuoneen mahdollinen remontti on vieläkin vaiheessa, joten omannäköistä tunnelmaa sinne saa tällä hetkelä lähinnä vain pienillä sisustuselementeillä tai pyyhkeiden väriä harmaasta maitokahvin ruskeaan vaihtamalla.

13 kommenttia:

 1. Ihana tunnelma ja kaunis koti!

  Valintakysymyksiä kaikkinensa. Meille keskusta-asujille hyvä sijainti ja upeat vanhat talot tarkoittavat usein pienempiin neliöihin tottumista. Mielestäni kuitenkin mieluummin pienemmät neliöt ja oivaltamista vaativat säilytysratkaisut kuin luopuminen korkeista huoneista ja palasta vanhaa Helsinkiä.

  Itse olisimme saaneet monta kymmentä lisäneliötä, jos olisimme sijoittaneet punavuorelaiskolmion rahat rivitalonpätkään lähiössä. Mutta sitten olisi jäänyt uupumaan se tunne, kun kävelet lähikaupasta kotiin ja huokaiset ihastuksesta liki joka ikisen vanhan talon kohdalla ja vielä omassa rapussakin - puhumattakaan omasta kodista korkeinen kattoineen :). Joku sanoi joskus, että kaikkea ei voi saada ja niin kai se on sitten.

  Eli oivaltavuutta peliin - korut ruukkuihin ja huivit olkikasseihin! ;)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan tunnelmallinen, tyylikäs ja kaunis koti!:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä Heli, olen ihan samaa mieltä, valintakysymys! :) jos ja kun rahaa on asumiseen käytettävissä vain tietty summa, niin ainakin itse laitan sen tällä hetkellä todella paljon mielummin niukempiin neliöihin keskellä keskustan pieniä tunnelmallisia kauppoja, kahviloita, jugend-taloja ja pikkupuistoja kuin kaikilla mukavuuksilla varusteltuun rivi- tai omakotitaloon jossakin etäällä omasta elämästäni.

  Siispä lissä olkikasseja, ruukkuja ja naulakoita (ja ehkä tänäkin kesänä sittenkin se kirpparipöytä Hietsusta;), eläköön huonekorkeus! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana koti! Rohkea tumman varin kaytto kannatti! Suomessa on aivan liikaa valkoisia koteja :-)

  VastaaPoista
 5. Todella upea koti :) hienoja sisustusratkaisuja olet tehnyt ja näissä kuvissa (ja blogissasi muutenkin) silmä lepää. Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän vangitsevia kotikuvia!
  Vinkkaatko mistä tuo läpinäkyvä kynttilänjalka olikaan, muistan himoinneeni jossain ja yritin googletella mutta unohdus iski enkä saanut millään valmistajaa mieleen?:)

  Ps. Vierailin ensimmäistä kertaa, mutta en suinkaan viimeistä. Yksi uusi lukija siis ilmoittautuu!

  VastaaPoista
 7. Kynttilänjalan olen ostanut vuosia sitten Pariisista, mutta myös Skanno on myynyt niitä, voiskohan olla Ligne Rosetin, en ole varma.. nimi oli kuitenkin Ghost. Toivottavasti onnistut löytämään omasi! :)

  VastaaPoista
 8. Tykkaan**** tasta kodista. Sulla on tosi hyva silma.
  xx

  VastaaPoista
 9. Tulen kohta tekemään töitä kirjoituspöydän ääreen...

  VastaaPoista
 10. Tule vain Luc! Tehdään meille isompi pöytä, jollainen oli nyt pari päivää sitten bloggauksessa "Työmotivaatiota pöytää", juodaan paljon cappucinoa ja syödään joskus croissantit.

  Ja laitetaan kotisivuille uudet palvelut :)

  VastaaPoista
 11. Mistä noi kynttilänjalat on, yksittäiset toka ylimmässä ja kynttelikkö neljänneksi ylimmässä kuvassa? Tosi kivoja!

  VastaaPoista
 12. Osa kynttilänjaloista on vanhoja, kirppiksiltä tai sukulaisilta saatuja, ja muut on keräilty eri sisustuskaupoista. Kaikkia en edes muista, mutta muutama noista "köyhän hopeisista" on Malousta. Ja myös nuo kyntteliköt ovat olleet minulla niin kauan, että en muista mistä ne on alunperin hankittu...

  VastaaPoista