perjantai 26. maaliskuuta 2010

Trenssin boheemimpi puoli ja pari sanaa muistakin puolista

Siitä puhe mistä puute, tällä kertaa jälleen trensseistä, joita ei toistaiseksi voi käydä kuin hypistelemässä kellarissa. En voi ymmärtää naisia - tai jälleen kerran miehiäkään - jotka eivät omistaisi trenssiä. Paitsi klassikko, niin onhan se nyt käsittämättömän monipuolinen takiksi.

Siisti trenssi toimii ensinnäkin ihan loistavasti parempana iltatakkina, tiukasti vyötettynä cocktail-mekon ylle.

Toiseksi, mikään ei tuo olemukseen yhtä helposti naisellista itsevarmuutta, kuin hyvin istuva trenssi - käytti sitä sitten naisellisen sirosti lyhyiden helmojen ja korkokenkien kanssa tai asiallisessa Burberry-hengessä, konjakin väristen ratsusaappaiden ja klassikkolaukun kanssa. Ihan totta - ykkösluokan palvelu on taattu!

Mutta yhtä hyvin tressi toimii boheemisti stailattuna - kukkamekkoon ja vintagevyöhön, pitsisukkahousuihin tai miksei hipahtavaan hapsutoppiinkin yhdistettynä.

En voi olla vielä huomauttamatta, että trenssi on yksi harvoista takeista, jonka kanssa voi yhtä hyvin käyttää saappaita, nilkkureita, korkokenkiä, balleriinoja tai matalakorkoisia nauhakenkiä - ja tietenkin tyylikkäitä kumisaappaita.

Ja vielä yksi pointti - juuri mikään ei ole pariisilaisempi vaatekappale, kuin vyöllä vyötäisille solmittu - ja siis kirjaimellisesti vyöstä tehdyllä solmulla sidottu - trenssi. Tai no joo, vaihtoehtoisesti vyön voi solmia rennosti selkäpuolelle, j o s siis pitää trenssiä auki - ja pariisilaisethan pitävät. Ja kenellä tukassa riittää mittaa, niin sotkuiselle solmulle tai nutturalle -eh voilà!

Ja kun nyt kerran pääsin vauhtiin, oli pakko vielä lisätä trenssin käyttöopas trenssien kruunamattoman kuningattaren, Victoria Beckhamin, tyyliin. Että näin:


2 kommenttia:

  1. Mun on vissiin ostettava trenssi. Mulla on joskus ollut, mutta se oli sellainen polvipituinen ja korosti mun lyhyyttä. Näytin hassulta.
    Victorialla näyttäisi tuossa yhdessä kuvassa olevan lyhyempi malli. Pitänee metsästää sellaista.

    VastaaPoista
  2. Tai sit vaan laitat kunnolla korkoja jalkojen alle - ja sitä paitsi sä ET ole lyhyt :)

    VastaaPoista