perjantai 15. tammikuuta 2010

Mustavalkoisia kylpyhuonepäätöksiä


Isännöitsijän lähettämä kosteusmittaaja kävi viime viikolla tutkimassa kylpyhuoneen ja vahvisti epäilyt: kosteusvauriohan se siellä. Ja koko kylppäri remonttiin. Korvauspäätöstä odotellessa pitää henkisesti valmistautua aika pikaiseenkin parin viikon evakkoon, mutta toisaalta saa myös suunnitella unelmiensa kylpyhuonetta!

Tai unelmien ja unelmien. Tila on pienehkö ja kulmikas. Suihkun lisäksi siellä on valitettavasti myös pesukone ja wc, mutta ei ikkunaa, joten spa-henkiset, divaanilla täydennetyt pukeutumishuoneunelmat pitää siirää vielä tuonnemmaksi. Ongelman ydin on nyt mustan ja valkoisen välillä.

Valkoinen marmori on järjettömän ihanaa, mutta vaatii mielestäni ehdottomasti päivänvaloa päästäkseen oikeuksiinsa.


Jos tilasta tulee valkoinen, mitä todennäköisimmin valitsen vaakatiilimäiset valkoiset laatat. Niissä on sitä jotakin: vintagea, Ranskaa ja klassisuutta.


Mutta, koska koko asunto on muuten kauttaaltaan grafiitinharmaan ja valkoisen yhdistelmää, ja seinät ovat siis tummat, houkuttaa huippuklassinen mustanharmaa - vakoiseen ja kromiin yhdistettynä.

Etenkin musta marmori sieppaisi upeasti valoa halogeenispoteista, valkoisista kylpyhuonekalusteista ja vanhanaikaisesta valkoisesta puuovesta. Katto sekä puoli metriä yli kolmemetriä korkean tilan yläosasta voisivat olla puhtaan valkoiseksi maalattut. Ja ehkä jopa lattian voisi kaakeloida valkoiseksi. (Ei tosin taas varmaan mikään maailman käytännöllisin ratkaisu pöly- ja tahrakammoiselle...)

Sitten taas toisaalta rakastan tällaista harjatuksi laastiksi kutsumaani pintaa. Muutenkin huomaan, että valitsemissani kylppärikuvissa on suurimmassa osassa kaakeleiden sijaan tasainen pinta. Mutta sitten vastaan tulevat taas suomalaiset kosteuspykälät, voisin kuvitella..

Tyyli on muuten selvä ja se on aika pitkälti sama kuin näissä kuvissa. Haluaisin ehdottomasti kehystetyn peilin, mutta kosmetiikkamääräni ja tilanpuutteen huomioiden saatan joutua tyytymään eleettömään peilikaappiin..

Jos budjetti antaa periksi vaihdan hanan ja suihkun tuollaisiksi enemmän antiikkisen näköisiksi. Ainakin Granalla oli muuten tasaisen moderneja hanavalikoimia piristävät uusvanhat vaihtoehdot.

Nuo lavuaaria kannattelevat metallijalat olisivat myös huiput!! Kaiken kruunaisi, kirjaimellisesti, kosteudenkestäväksi tehty vanha Antique Riviera -tyyppinen kristallikruunu, mutta en tosin vielä tiedä, missä sellaisen voisi teetättää.
Pari asiaa on varmaa, kylppärissä tulee jatkossa olemaan aina tuoreita kukkia ja Molton Brownin käsisaippuaa, tuoksuna ehkä White Mulberry. Niitä saa nykyään muuten Stockalta :)

Pienet säilytysrasiat ja muut ajan henkeen sopivat esineet ja tietty ne kukat löytyvät todennäköisesti Vintage Gardenista :)

Ja itsestään selvää ovat tietenkin jatkossakin vanhalle metallivadille kootut kynttilät ja maailman rauhoittavimman kynttiläsuihkuperinteen jatkaminen♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti