tiistai 24. marraskuuta 2009

Valkaisuhoitoa laukulle


Olin jo lähes luopunut toivosta "valkoisen" Balenciagani kohdalla. Laukku patinoitui harmahtavaksi jo ensimmäisinä käyttökuukausina, eikä edes luottosuutarin tekemä puhdistus auttanut asiaa.

Viime viikolla kävin läpi kenkiäni ja laukkujani ja tilannekatsauksen päätteeksi marssin päättäväisesti Stockmannin suutarille kemppariostoksille. Mukaan tarttui hoitava nahkashampoo, nuden värisille kiiltonahkakengille tarkoitettu puhdistava kiiltoneste ja - tadaa- Mister Minit White -valkaisuhoitoaine. Kahta ensimmäistä en ole vielä ehtinyt testata, mutta Misterin White teki laukulleni sen ihmeen, jota en uskonut näkeväni! Vitivalkoinen laukku ei ole koskaan ollutkaan, pikemminkin liidunvalkoinen, ja siihen sävyyn kevyesti vaalentava hoitoneste onnistui sen palauttamaan!

Laukun rähjääntymisen jälkeen olen lukenut myös jostakin muotilehdestä mieleenpainuneen kolumnin valkoisten laukkujen käsittelystä: valkoista laukkua ei ainakaan kannata kantaa niin, että se hankaisi denimiä vasten. Sitä ei saa ikinä laskea lattialle ja sitä pitää säännöllisesti pestä nahkashamppoolla ja voidella laukkulotionilla - käytännössä siis kohdella yhtä huolellisesti ja hellästi kuin lemmikkiä.

Itselläni on jossakin laukkukoukku - johon en ole vieläkään tottunut - ja yritän kahviloissa tai elokuvissa varata laukulleni erillisen tuolin (muistaan muuten lukeneeni myös moskovalaisesta kahvilasta, jossa asiakkaiden merkkilaukuille on varattu omat "istuimet" - huvittavaa, mutta nerokasta) tosin se ei aina muiden asiakkaiden vuoksi onnistu.

Koska minulla on paha taipumus kohdella mukana kantamaani omaisuutta hövelin huolettomasti, tuskin opin varjelemaan laukkujani tahroilta tai kenkiäni kolhuilta. Onneksi suutarien tuotevalikoimat alkavat muistuttaa nykyisin hyvin varusteltua kemikalio-osastoa. Valitettavasti yhdestä paikasta ei tosin saa kaikkea. Stockalla ei esimerkiksi oltu kuultukaan suihkutettavasta kengänkiillokkeesta - btw korvaamaton kiireessä! - jonka taas onnistuin haalimaan Kluuvin suutarilta. Vähän vaivalloista, mutta joka askeleen arvoista!

P.S. Valkoiset laukut ovat mielestäni vuodenajattomia. Etenkin juuri nyt vaalea laukku freesaa tehokkaasti muuten mustan harmaata olemusta.2 kommenttia:

  1. Loistava vinkki! Tuo valkaiseva aine saattaisi pelastaa myös täällä epätoivon vimmalla puhdistusyrityksiä kokeneen valkoisen Chloen- kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa testata väri hyvässä valossa. Itse tarkastelin laukkuani toissa päivänä ensimmäistä kertaa päivänvalossa ja totesin, että valkoinen väri oli laukulle liian valkoista. Onneksi väri lähti haalealla fairy-vedellä. Suutari vinkkasi, että luonnonvalkoisempiakin vaihtoehtoja on tarjolla, joten niitä metsästämään!

    VastaaPoista