tiistai 17. marraskuuta 2009

Pakollinen hankinta: ballerinat


Vaikka ulkona vihmoo jäätävää tihkua, mieli on jo keväässä. Kun talvisaappaat alkavat ahdistaa ja on aika vaihtaa ballerinoihin, tiedän kevän tulleen. Ballerinojen suhteen olen erittäin tarkka, koska vihaan rakkoja. Esimerkiksi Repettot tai French Solet istuvat omiin jalkoihini niin huonosti, että tuloksena on vain pilalle mennyt päivä sekä muistona pari kivistävää rakkoa kantapäissä ja varpaiden päällä.

Olen havainnut, että kaiken a ja o on pehmeä ja rypytetty reunus. Tällä hetkellä omistan kuvaukseen sopivat Chanelin kiiltonahkaiset ja Tory Burchin metallisoljella koristellut ballerinat - molemmat ovat jalassa aivan jumalaiset. Ongelma on nyt se, että olen kirjaimellisesti kävellyt kummatkin lempiballerinani puhki.

Chaneleiden kantapäille kävi matalan koron vuoksi köpelösti jo reilun kuukauden ahkeran kävelyn jälkeen. Hankintahintaan nähden heti puhkikuluneet kantapäät huusivat reklamaatiota, mutta arvelin asioinnin ranskalaisten kanssa päätyvän vain tuskalliseen odotukseen ja pahimmillaan ilman ballerinoja joilla kävellä. Joten annoin Viiskulman suutarin pelastaa kengät takaisin kävelykuntoon, viis siitä, että niiden kantoihin jäi maalilla peitetyt arvet ja korkojen tupla c -logot peittyivät kestävämmän korkolapun alle.

Tory Burchien kumilanka on venynyt ja kengät alkavat lipsua jaloista. Suutarin väsäämästä tuplakuminauhasta ei ole ollut merkittävää apua.

Nyt olen siis väistämättä uusien ballerinojen metsästämisen edessä. Olen lukenut Lanvinin ballerinoista paljon hyvää ja päällisin puolin pehmeän oloinen malli näyttääkin lupaavalta. Toiveet ovat siis korkealla. Enää puuttuu vain lentolippu Saint-Honorén Lanvinille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti