tiistai 13. lokakuuta 2009

Neuletakki-inspiraatioita

Työpöydälläni on kansio, jonka olen otsikoinut - inspiksiä. Heitän sinne kuvia, jotka jäävät mieleen ja joihin haluan palata myöhemminkin. Huomasin juuri, että viime päivinä olen bongaillut pitkiä, takkimaisia neuleita ja mitä ilmeisemmin myös laukkuja.

Olin jo unohtanut, että pari vuotta sitten tuli hankittua SJP:n käsissä keikkuva Pradan liukuvärjätty kirjekuorilaukku. Perustelin hankintaa itselleni sillä, että se on tarpeeksi tilava ja sopivan hillitty kirjekuorimalli arkikäyttöön. Pakko se on kuitenkin myöntää, että niin ihania kirjekuorilaukut kuin ovatkin, epäkäytännöllisempää arkilaukkua saa hakea.

Mutta toisaalta juuri nyt kyllästyttää käytännöllisyys, tarkoituksenmukaisuus ja olosuhteiden asettamat ehdot. Tajusin eilen räntäsateessa, että tätä se tulee taas olemaan, korkeilla koroilla kävely on kohta jäisillä kaduilla tuskallista ja itsetuhoista tasapainottelua. Pahimmillaan, korkokengät on pakko kuljettaa kassissa paikan päälle ja pilata asukokonaisuus "ulkokengillä". Puhumattakaan siitä, että suola ja kosteus syövyttävät tänäkin vuonna vesirajan ruskeisiin nahkasaappaisiin.

Eli, jos tänään flunssaltani uskaltaudun ulkoilmaan, käyn yhden naisen kapinaan: Tyyli ennen tarkoitusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti